avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Poate cineva să mă lămurească? Dacă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Poate cineva să mă lămurească? Dacă este pronunțată ...

Bună ziua!
Poate cineva să mă lămurească? Dacă este pronunțată o hotărîre definitvă și irevocabilă de condamnare, iar persoana condamnată este obligată la plata unor despăgubiri (să zicem de ordinul zecilor de mii de euro), iar acea persoană nu deține bunuri, nici nu are banii respectivi, cum se aplică hotărîrea? Mai precis, cum se procedează ca acel om să plătească despăgubirile? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:41, 27 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când va avea bunuri sau bani va fi executat silit.
Îl va incurca la liberarea condiționată și va executa întreaga pedeapsa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc mult, domnule Claudiu Lascoschi. Deci dacă hotărîrea definitivă prevede că persoana condamnată trebuie să le plătească victimelor suma totală de 720.000 de euro (este vorba despre o speță în care inculpatul a dat spargeri la vilele unor oameni foarte avuți și a furat, de la fiecare, bunuri în valoare de zeci sau sute de mii de euro, pe care apoi le-a vîndut amatorilor de chilipiruri, iar banii i-a cheltuit), iar condamnatul nu are bunuri, nici venituri, va ieși din închisoare peste patru ani, dar este un recidivist înrăit, deci e puțin probabil că va avea vreodată banii cu pricina sau, dacă i-ar avea, că și-ar achita datoria, înseamnă că victimele vor rămîne pe veci cu paguba?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa se pare.
A.devenit o moda sa se facă închisoare pentru bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
înseamnă că victimele vor rămîne pe veci cu paguba?



ca face ala puscarie mai multa sau mai putina, oricum banii nu se vor recupera, cu toata bunavointa, nu va putea plati atata banet pagubitilor..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se stie daca persoana condamnata nu si-a luat masuri economice.
Poate ca asa a declarat dar adevarul nu se stie care ar fi in astfel de cazuri.
Este si motivul pentru care multi vor sa faca inchisoare pentru bani.
Daca nu scoate 800 000 euro in 4 ani ar putea considera ca este o afacere rentabila.
O mai avea si alte fapte de cateva milioane de euro unde nu a fost dovedit si 4 ani de inchisoare pentru 2-3 milioane de euro reprezinta pentru multi o oportunitate de afaceri.
Sunt unii condamnati pentru coruptie la mai multi ani de inchisoare pentru cateva milioane de euro si multi ii considera ,,smecheri", fiind vorba din ce in ce de mai multi adepti in acest sens in societate.Este un trend ascendent de vreo 12 ani pe putin.
Depinde cum apreciaza fiecare libertatea sa...in bani...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs?! zorro22 zorro22 buna ziua, sunt parte vatamata intr-un proces penal (inselaciune)...s-a dat verdictul de vinovat pentru invinuit cu obligativitate de plata a daunelor si ... (vezi toată discuția)
Spargere locuinta laurconstantin laurconstantin Buna ziua. In urma cu 2 saptamini,mi-a fost fost sparta casa, hotul a fost surprins de camerele video,sunt amprente,este identificat ca persoana,detalii de la ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)