avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator ...

Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator nu mi-a trecut datele personale.
Nu a trecut nici nume,nici adresa nici cod numeric personal,doar numarul de inmatriculare al masinii.
Ce trebuie sa fac 8n vazul acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: TG08 , utilizator 19:52, 1 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.

2. Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.

3. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca procesul verbal este nul din oficiu si nu poate sa produca efecte?
Nu este "nul din oficiu".... instanta poate constata, din oficiu, nulitatea PV.
Da, trebuie neapărat sa faceți contestația în termenul legal ca sa nu fiți bun de plata.
Ma intreb ,cum pot sa ma adresez instantei impotriva unei hartii pe care nu figureaza numele meu?
Agentul de circulatie poate sa-mi completeze datele pe formularele lui ,in lipsa formularului de la mine si sa le trimita la finante pentru a ma incarca cu amenda?

Alte discuții în legătură

Amenda stb Liviu H Liviu H Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare daca aveti posibilitatea: Astazi, 25.10.2021, am urcat in ... (vezi toată discuția)
Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca ... Toader29 Toader29 Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca in pv nu este numele agentului constatator și este doar semnătura (vezi toată discuția)