Cred că nu ați înțeles un lucru, de principiu, și niciunul din răspunsuri nu a precizat aceasta. După ce instanța v-a acordat o sumă de bani, în mod automat nu se mai întâmplă nimic. Și este normal să se fie așa; dvs. aveți dreptul să vă răzgândiți, poate doar ați vrut să-i arătați celeilalte părți că aveți dreptate, poate executarea sentinței va crea un dezastru în viața personală a acesteia, și nu vreți să trăiți cu asta tot restul vieții, etc. Deci nu considerați că aceasta vă afectează drepturile, ci din contră, că dvs. rămâneți tot timpul în control.
Cealalată parte poate, dacă vrea, să pună imediat în aplicare sentința. Dacă nu vrea, îi puteți trimite o notificare, în nume personal, care arată intenția dvs. de a pune în aplicare sentința. Dacă aceasta rămâne fără răspuns, atunci nu vă rămâne altceva de făcut decât să apelați la executarea silită, cheltuielile fiind în sarcina persoanei executate.
omkkap a scris:
Bună ziua
Dacă am câștigat un proces civil în care pârâtul trebuie sa mi acorde o suma de bani, dar în decizia judecătorească nu este specificat termenul de acordare a acesteia, în ce interval de timp trebuie sa mi acorde pârâtul acea suma