avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am fost casatorit cu sotia 3 ani avum am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am fost casatorit cu sotia 3 ani avum am ajuns la divort..intre ...

Buna ziua am fost casatorit cu sotia 3 ani avum am ajuns la divort..intre timp s a construit la casa ei dinainte de casatorie bun propriuu 2 camere si o baie aici s au investit 80 la sua din banii castigati de mine..acum fosta sotie nu vrea sa imi mai dea nimik..mai pot obtine ceva in instanta ? detin chitante si 2 martori care au lucrat la casa...se aplica legea 50-50 multimesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:16, 29 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti un drept de creanta pt ce ati investit in casa ei.
Cereti in instanta sa se constate ca aveti un drept de creanta de x lei si dovediti investitia.
Sa nu lasati sa treaca mai mult de 3 ani de cand va despartiti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti drept de creanță dar trebuie sa cereți în justiție.
Apelati la avocat ca sa va facă cererile necesare motivate în fapt si in drept asa cum cere legea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti drept la imobil propriu zis, ci aveti drept sa va restituie ceea ce ati investit in bunul ei, crescandu-i astfel valoarea.

Actiunea este insa prescriptibila in 3 ani de la data divortului/despartirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. pot recupera banii în caz de divorț? Luluuu Luluuu Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta ... (vezi toată discuția)
Concubinaj, recuperare investitie in imobil viky62 viky62 Buna ziua, sunt intr-un concubinaj de mai bine de 20 de ani iar lucrurile nu mai merg. Am o intrebare: La inceputul concubinajului eu locuiam intr-o ... (vezi toată discuția)
Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)