avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau ...
Discuție deschisă în Executare silită

buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda ...

buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda contraventionala si nu o platesc ,ce se va intampla avand in vedere ca nu detin nici bunuri si nici conturi bancare ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:00, 29 Martie 2021
Se va pune poprire pe salariu. Odată și odată..., o să aveți și bunuri că nu puteți trăi numai cu aer.
cel putin 5 de acum inainte nu voi avea salariu
Pt amenda, puteti fi executat si peste 5 ani, deci nu scapati. ce e bine, e ca nu se aduna penalitati, deci o puttei achita cand puteti, daca in sensul asta ati intrebat.
nu se prescrie niciodata ?
Dacă executorii ANAF insistă în încercarea de executare silită, și stăruie mereu, prescripția se întrerupe la fiecare stăruință, și termenul începe să curgă iar de la zero. Dacă aștepți prescrierea, riști să nu mai ai niciodată nimic, nici casă, nici salariu, și nici pensie la bătrânețe.

Prescrierea intervine doar daca creditorul ANAF uită de acea amendă timp de 5 ani.

Odată pe an dacă încearcă să execute silit debitorul, prescrierea se întrerupe și începe să curgă un alt termen de 5 ani.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara Asok Asok Buna ziua, As dori sa stiu daca datoriile unor împrumuturi bancare se pot prescrie..având în vedere că nu am nimic pe numele meu si nu ma pot obliga ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb razvanmdlp razvanmdlp buna ziua! daca am luat o amenda de ratb si nu o platesc ce se poate intampla? pot face inchisoare? merntionez ca nu am nimic pe numele meu si sunt major . (vezi toată discuția)