avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie bancara

Buna ziua,

As dori sa stiu daca datoriile unor împrumuturi bancare se pot prescrie..având în vedere că nu am nimic pe numele meu si nu ma pot obliga silit să plătesc aceste împrumuturi.. si daca se prescrie, după cat timp?
As dori sa mai precizez ca nu am un loc de munca si nu intenționez să mă angajez, deci nici poprire nu-mi pot pune pe salariu.

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Asok, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:24, 7 Ianuarie 2019
Dacă creditorul stăruie mereu în executare silită, NU se prescrie niciodată creanța. Odată și odată veți obține vreo moștenire, sau veți ieși la pensie de bătrânețe, și tot vor avea de unde sa-și recupereze banii lor. Sunt banii lor și este dreptul lor să și-i recupereze. Doar dacă uita de datorie și termen de 3 ani nu mai fac acte de executare deloc, după 3 ani de neglijență intervine prescripția dreptului de a cere executarea silita.
Va mai deranjez cu o intrebare:
Dacă mă însor, se pot lega de bunurile soției..care sunt acum pe numele ei..si sunt bunurile ei personale?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda ... andrei120819 andrei120819 buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda contraventionala si nu o platesc ,ce se va intampla avand in vedere ca nu detin nici bunuri si ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita AlinB. AlinB. Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema. In cazul unei executari silite, daca debitorul nu are bunuri personale si nici venituri pe care ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)