Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Vecinul a intrat abuziv peste terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Vecinul a intrat abuziv peste terenul meu,cum il scot ?

Buna ziua !

Am o un teren la tara unde am niste pruni , iar vecinul de langa mine (gard in gard) care are casa langa acest teren al meu a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a marit toaleta (WC) , a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a extins aceasta toaleta plus ca si-a bagat o teava prin pamant lunga de vreo 5-6 metrii sapand tot prin terenul meu prelungirea la aceasta toaleta in care sa se scurga mizeriile........Intrebarea mea este ce pot sa fac sa-l scot de pe terenul meu ??? Daca imi fac dreptate singur ce implicatii am ? Adica sa ma duc pe terenul meu si sa ii scot acea teava groasa de vreo 5-6 metrii si sa ii daram toaleta de pe terenul meu. Am incercat cu vorba buna si nu doreste, imi reproseaza ca a avut acordul verbal al tatalui meu pensionar de 75 de ani si a facut aceste lucruri....Tatal meu este la cateva sute de metri cu casa si nu prea s-a mai dus la acest teren fiind in varsta si se deplaseaza greu, plus ca nu isi aduce aminte sa ii fi dat acordul verbal. Cand m-am dus la acest teren unde am acesta livada de pruni am constatat grozavia. ce pot face ? Sa ii fac plangere la politie pentru ca a intrat peste terenul care este proprietatea mea ? Sa il dau in judecata si sa il oblig sa isi darame ceea ce a construit pe proprietatea mea ? Sa ma duc cu fratii si sa daram tot ce se afla pe terenul meu ? (dar nu stiu ce ar implica asta din punct de vedere juridic ) . Va rog un sfat, multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Livius74, utilizator
Depuneti reclamatie la Primarie pentru ca vecinul nu a respectat distanta minima legala de 60 cm fata de limita de hotar pentru edificarea acelui WC, in baza Legii nr. 50/1991 .
Suplimentar, depuneti actiune civila in granituire si revendicare, in baza NCC.
Nu recomand actele de haiducie pentru ca puteti fi sanctionat penal si civil.
Nu recomand plangere penala pentru ca litigiul este de natura civila.
Buna ziua,

In vederea delimitarii liniei de hotar dintre cele doua fonduri invecinate, adresati-va instantei de judecata.

Se va efectua o expertiza topografica, avand ca obiective identificarea fondurilor invecinate, masurarea acestora, precum si stabilirea gardului proprietate comuna.

Va veti adresa instantei de judecata, totodata, si in vederea revendicarii suprafetei de teren posedate,in mod abuziv, de catre vecinul dumneavoastra.

Daca survine un acord, intre dvs . si vecinul dvs, instanta de judecata va lua act de intelegerea partilor litigante, pronuntand o hotarare de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita proprietate Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Relatez urmatorul caz: Doi vecini, cumnati fiind, detin fiecare dintre ei cate un teren intravilan plus constructiile aferente. La schimbarea ... (vezi toată discuția)
Actiunea de granituire valy 84 valy 84 Buna ziua am si eu o situatie mai delicata si as vrea sa stiu cum sa procedez. Am numit titlul subiectului actiunea de granituire pentru ca mai multe persoane ... (vezi toată discuția)