avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Presupusa\'\' amanta\'\'! Pe scurt : Lucrez intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Presupusa'' amanta''! Pe scurt : Lucrez intr-o intreprindere ...

''Viata bate campii !!!''
Pe scurt : Lucrez intr-o intreprindere cu multi angajati , de ordinul sutelor .Mentionez asta , deoarece interactionez cu multe persoane in departamentul unde activez .Totodata suntem o echipa aici .Pana in prezent lucrez de 15 ani si de 2 ani am lucrat cu un fost coleg ( zic , fost ptr ca si-a dat demisia ).Cu acest coleg am avut o colaborare colegiala aproape perfecta , si trecand atata timp , am ajuns sa ne cunoastem mai bine, avand lucruri comune . Am iesit de doua ori extra serviciu , o data impreuna cu ceilalti colegi si o data doar noi .Si acum , incepe telenovela ...sotia lui , care lucreaza intr-un alt departament ( fosta , caci e in divort ) la ''prins '' ca a iesit cu mine , doar cu mine...si a incercat sa ma denigreze in ultimul hal , reusind performanta ca toata intreprinderea sa afle de ''noi''...lucru ce a dus sa cer o audienta la director , ceea ce am si facut …( de aici , nu mai intru in detalii )...Colegul meu ( fost ) , actual prieten ( virtual ) , caci sa ne mai vedem REAL , este doar un vis , pana nu isi incheie divortul .Intrebarile care consider legale : Doamna ( viitoarea fosta sotie ), a mentionat intr-o cerere scrisa , motivele divortului , printre care , sotul ei a avut o relatie extraconjugala ( mentionez , la vremea aceea toti 3 am avut o discutie fata in fata , unde am crezut ca toata lumea a inteles , in fapt si in fond , caci ''noi '' eu si sotul ( viitorul fost sot ) nu avem o relatie de nici un fel , decat colegialitate si prietenie )… Ce rau mai mare decat raul care este mi se poate face in mod legal ?? As putea fi chemata la judecatorie sa dau cu subsemnatul , in vreuna din parti ? As putea fi obligata sa fac asta ? Eu una sunt cu moralul la pamant si am probleme de concentrare toata ziua ….
2. D-na viitoare, fosta sotie , sufera de grave probleme de personalitate...si exemple sunt urmatoarele : I-a controlat telefonul lui , I-a schimbat parolele la aplicatiile de socializare , a vorbit in contul lui cu mine , a reusit sa vada conversatii intre el si rudele lui , I-a pus microfon in casa , l-a filmat in diferite ipostaze , pe mine m-a amenintat ca vine sa imi faca scandal la serviciu ( lucram pe schimburi diferite ) , mama mea a primit mesaje ( pe FACEBOOK ) cum ca as avea o relatie extraconjugala , a chemat politia ca viitorul fost sot o bate ( de 2 ani cunosc baiatul acesta , nu l-am vazut o data nervos sau sa ridice tonul , desi pana si jobul unde activa , cateodata cere o iesire incontrolabila ) … eu am 36 de ani , sa fim seriosi, sunt lucruri care puteau fi rezolvate altfel … legal , ce as putea face ?
As vrea sa inceteze cosmarul acesta , imi doresc , sa scapam si sa devim , actuali prieteni … Ce sfat legal ar fi ?
De 5 luni incearca sa divorteze amiabil , dar , doamna vrea scandal … eu pot fi chemata ca parata ? As fi obligata ? Si daca da , as putea face ceva acum si sa nu am surpriza asta ?
Multumesc !
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu pot fi chemata ca parata ?

ca martor.
si da, puteti fi obligata daca va numeste, dar stie ca nu ar fi avantajata, deci, nu are de ce.
I-a schimbat parolele la aplicatiile de socializare , a vorbit in contul lui cu mine , a reusit sa vada conversatii intre el si rudele lui

sotul i-ar putea face plangere penala .
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Acum 5 luni credeam lucrurile rezolvate , printre care detin mesaje intre noi doua , unde ''pare '' ca ea este ''prietena '' cu mine , mesaje scrise unde scrie clar negru pe alb , unde considera ca relatia dintre ei doi s-a degradat acum multi ani , printr-un eveniment stiut doar de ei , nicidecum eu …. ajuta asta , daca voi fi chemata in fata instantei ? Se ia in considerare mesajele provenite de la nr ei personal ?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
gratiela26, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, bineinteles ca ajuta.
Multumesc frumos pentru raspunsuri !
O ultima intrebare : caci greu imi pot limpezi mintea ...Daca ar fi sa fiu chemata ca martor la divortul celor doi ...desi psihic nu cred ca o sa fac fata tensiunii de acolo ...ar fi bine , sa ma reprezinte un avocat ?

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca martor, nu va poate reprezenta un avocat si nici nu aveti nevoie sa fiti asistata.
nu e un capat de tara, nu are cu ce sa va afecteze. Nici nu cred ca va va numi vreunul ca martora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - divort din culpa exclusiva a unui dintre soti, pensie de intretinere, evitare partaj ContSters363917 ContSters363917 As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi. Azi am primit instiintarea de divort unde sotul meu sustine vina ambelor parti cu motivul ca amindoi avem relatii ... (vezi toată discuția)
Partaj, cu recunoașterea bunului dobândit pe timpul căsătoriei Ineu Ineu Bună ziua m-am căsătorit cu soțul meu în anul 2011,eu am avut un imobil, mașina, alte bunuri, în anul 2015 mai am înstrăinat imobilul , cu suma cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu "cantec" georgian27 georgian27 numele meu e georgian , din ploiesti, am si eu o intrebare ptr dumneavoastra. o familie, sot , sotie si un copil in varsta de 7 ani, sotia intenteaza divort ... (vezi toată discuția)