avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, am o fetita și in mod eronat a fost scris ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, am o fetita și in mod eronat a fost scris numele ...

Bună ziua, am o fetita și in mod eronat a fost scris numele ei Alessia în certificatul de naștere cu un singur 's', am fost la evidenta populației și mi-a zis ca asta nu e motiv de modificare a certificatului, ce pot face? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:25, 3 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

La Starea civilă trebuia să mergeți, nu la Evidență. Pe certificatul constatator al nașterii cum scrie? Alessia?
Dacă sunteți sigură că da, este eroarea celui care a completat certificatul de naștere și se rectifică la cererea dvs., numai trebuie să anexați la cerere o copie după certificatul constatator, ca să se vadă greșeala. Aveți așa ceva?

Dacă nu, depuneți o cerere la spitalul unde ați născut prin care să solicitați să vi se comunice datele înscrise pe cotorul certificatului constatator al nașterii fetiței dvs. născute în data de ........ Scrieți că vă este necesară la Starea civilă pentru rectificarea prenumelui înscris greșit în certificatul de naștere.

Ați mai putea încerca o audiență la șeful serviciului de Stare civilă sau la primar, în care să spuneți că s-a completat greșit și să verifice în arhivă certificatul constatator. Cu puțină insistență eu cred că veți reuși, însă doar dacă pe constatator scrie Alessia. Altfel nu puteți rezolva decât prin procedura de schimbare a numelui pe cale administrativă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Personal cred ca e mai frumos cu un singur ,,s,,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Greseala certificat casatorie in 1946 nistorsc nistorsc rog ajutor in urmatoarea problema: - in 1946 cel care a intocmit certificatul de casatorie bunicii mele i-a gresit data de nastere pe acest certificat - dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rectifica o greseala facuta de ofiterul starii civile ... diana1989 diana1989 Cum se poate rectifica o greseala facuta de ofiterul starii civile cu privire la inscrierea eronata in certificatul de nastere a unui copil nascut in Italia , ... (vezi toată discuția)