avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o situatie mai delicata si as vrea sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o situatie mai delicata si as vrea sa fiu sfatuit ...

Buna ziua,

Am o situatie mai delicata si as vrea sa fiu sfatuit si sa ma asigur. Eu sunt adoptat iar parintii mei au divortat cand aveam 6 ani, eu ramanand cu mama. Ulterior am aflat ca tatal meu a ajuns un om al strazii(desi are prorietate cu numele lui si are o pensie destul de mare). Pe scurt, arata si se comporta ca un boschetar: descult, nespalat, facut pe el, doarme in curti si pe strazi, fumeaza chistoace de tigari de pe jos etc...

Traind in asemenea conditii, conform alegerilor lui, a inceput sa creeze probleme si pentru vecini, prin urmare au facut sesizari la politie si asistenta sociala si am fost contactat de ei.

Am vorbit si cu asistenta sociala si cu politia si le-am spus ca o sa incerc sa vad ce pot sa fac. Am fost sa vad care e situatia si avea gangrena la ambele picioare si inconjurat de sobolani. Abia am putut sa il conving sa il iau cu salvarea la spital. Cand am ajuns doctorul a spus ca ambele picioare trebuiesc taiate. El a refuzat internarea, implicit amputarea si l-au trimis acasa. Am mai incercat sa il conving timp de 3 zile dar refuza tot si nu coopereaza cu absolut nimic si niciun ajutor.

Mentionez ca tatal meu are si o sora, care nu locuieste cu el.

Intrebarea mea este: pot fi tras la raspundere in situatia in care eu am incercat dar pur si simplu nu vrea? Pot fi tras la raspundere pentru faptul ca el alege sa traiasca asa si pentru faptul ca eu nu am cum (nu am posibilitatea) si nici nu vreau sa ma ocup de el?
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
TedTheMighty, utilizator
Cel mai recent răspuns: TedTheMighty , utilizator 10:13, 2 Aprilie 2021
Atat timp cat persoana are discernamant aceasta refuza pe propria semnatura eventuala interventie chirurgicala

ynocentta a scris:

Atat timp cat persoana are discernamant aceasta refuza pe propria semnatura eventuala interventie chirurgicala

Persoana a refuzat printr-o declaratie la spital ca refuza internarea si amputarea. De asemenea are discernamant, din moment ce nu exista un act legal prin care se mentioneaza ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale.

Intrebarea mea era daca pot fi tras la raspundere legal/penal in conditiile in care eu nu mai vreau sa ma implic si sa am grija de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa discernamant Ninanina18 Ninanina18 Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai scurta in relatare. Mama mea este destul de bolnava, diagnosticata cu diabet, de la diabet au aparut multiple ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cum se poate interna de urgenta un membru al familiei, fiu, alcoolic, care ... monamic monamic Buna ziua. Cum se poate interna de urgenta un membru de famili,fiu,alcoolic,care refuza internarea.Este foarte malnutrit,varsaturi ,stare de sanatate foarte ... (vezi toată discuția)
Injunghiere in brat. ce pot sa fac pentru siguranta publica? Tallulah Tallulah Buna seara! Astazi ma plimbam prin oras cu o prietena cand o persoana a venit sa ne ceara bani, prietena mea a refuzat, iar persoana respectiva m-a ... (vezi toată discuția)