avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sintagma in numele legii Întreb și eu ca un idiot, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sintagma in numele legii Întreb și eu ca un idiot, încheierile ...

Sintagma in numele legii

Întreb și eu ca un idiot, încheierile de ședință se dau in numele legii ?

Adică ,in dispozitivul încheierii este obligatorie sintagma "in numele legii"

In numele legii dispune..
In numele legii decide...
In numele legii hotaraste

Absența acestei mențiuni se sancționează ?

Va mulțumim
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Antik, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 21:48, 6 Aprilie 2021
Intreb deoarece am vazut o interpretare in acest sens

''Incheierea de sedinta trebuie sa respecte normele imperative impuse de prev.Atr. 233 C.procCiv. care spune ca hotararea si implicit incheierea ca varietate a acesteia se da in numele legii ''

Inteleg ca, in dispozitivul incheierii de sedinta este obligatoriu ''mentiunea '' In numele Legii Dispune '' ci nu ''Dispune '' fara '' in numele legii ''

M.Tabarca NCPC Vol.1 art 1-526 /p.622 Bucuresti 2013
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie această mențiune. Lipsa ei nu face ca hotărârea să fie lovită de nulitate. Tot în baza legii sunt pronunțate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atât dvs cat si alti justitiabili care probabil va ,,,reprezentati"singuri credeti ca daca descoperiti o solutie a unei instanțe sau o opinie acestea au valoare de adevăr absolut.In sistemul nostru de drept jurisprudenta si doctrina nu sunt izvoare de drept,pot sa fie folosite pur orientativ.E posibil să existe alte n opinii contrare dacă ați citi de ex inca 3 tratate de procedura.. Acelasi lucru e valabil si la jurisprudenta,, secții diferite ale unei instanțe pot pronunța hotărâri diferite în cauze identice...
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
''In sistemul nostru de drept jurisprudenta si doctrina nu sunt izvoare de drept'' pai asta este foate rau in opinia mea

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Atât dvs cat si alti justitiabili care probabil va ,,,reprezentati"singuri credeti ca daca descoperiti o solutie a unei instanțe sau o opinie acestea au valoare de adevăr absolut.In sistemul nostru de drept jurisprudenta si doctrina nu sunt izvoare de drept,pot sa fie folosite pur orientativ.E posibil să existe alte n opinii contrare dacă ați citi de ex inca 3 tratate de procedura.. Acelasi lucru e valabil si la jurisprudenta,, secții diferite ale unei instanțe pot pronunța hotărâri diferite în cauze identice...

Am avocat, intreb pt. cultura mea juridica ,daca ai sti cate am invatat de aici fara sa pun mana pe vreo carte !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca EmanuelMantu EmanuelMantu Buna ziua. Ma pregatesc pentru efectuarea temei de licenta si intampin dificultati in gasirea informatiilor referitoare la conditiile, structura si continutul ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv rosu gheorghe rosu gheorghe Care este termenul in care pot cere instantei lamurirea dispozitivului unei hotarari intr-un litigiu de munca cu privire la înţelesul, întinderea sau ... (vezi toată discuția)
Anteproiect de lege privind asigurarea practicii judiciare unitare Atitienei Atitienei O echipa de cercetare din cadrul UNIVERSITATII \"NICOLAE TITULESCU\" a elaborat un anteproiect de lege privind asigurarea practicii judiciare unitare. ... (vezi toată discuția)