avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 10% din plafonul de 12 salarii sau din 10% din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

10% din plafonul de 12 salarii sau din 10% din valoarea dividendelor?

Buna ziua!
Va rog un exemplu de calcul al impozitului CASS datorat in urma unor dividende cu valoare de 50000 lei. Asociatul are impozitul achitat pe cele 12 salarii minime brute. De aici cum facem? Nu imi este clar cum se retine si ce valoare de plata a impozitului reiese. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:20, 6 Aprilie 2021
Daca venitul sub forma de dividende incasat in 2021 este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie din acest an, trebuie sa depuna declaratia unica si sa plateasca contributia la sanatate calculata prin aplicarea prcentului de 10% la valoarea plafonului, nu la valoarea dividendelor incasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Cass dividende ElenaRosoi777 ElenaRosoi777 Un SRL inregistreaza la finele anului 2018 un profit de 25.000, pe care il distribuie in 2019 Administratorului unic, sub forma de dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)