avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare disciplinara ...

Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare disciplinara care a avut un obiect și acum sunt resolicitata sa particip la o alta cercetare disciplinara online, pe. Meet, având același obiect dar unde sa aud și părerea celor care s au plâns de mine, respectiv diriginții, nu mi s au prezentat nicio proba la prima convocare, este legal sa accept având în vedere faptul ca eu am răspuns deja în scris la întrebările lor în prima convocare și la a doua convocare s-ar putea sa stea ascunși după ecran și terțe persoane? Mie mi se pare dubios și ilegal totul ai ales ca nu mi s a comunicat procedura deși am solicitat o scris, mi au spus ca nu le da voie directoarea sa îmi arate plângerile.
Cel mai recent răspuns: scg , utilizator 13:31, 9 Aprilie 2021
Prima cercetare s-a finalizat sau continua?
Continua pentru ca ei acum vor sa aflu părerea diriginți lor și poziția lor fata de ce am răspuns eu cu ocazia primei mele prezentări la cercetarea disciplinara de care am menționat. Ce pot sa fac în apărarea mea?

Cornel Vasile a scris:

Prima cercetare s-a finalizat sau continua?

Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
scg, utilizator
Dacă am primit a doua convocare pe email și nu am confirmat pot sa spun ca am văzut o prea târziu?
1. În cadrul cercetării abaterii prezumate se stabilesc faptele și urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârșite, existența sau inexistența vinovăției, precum și orice alte date concludente. Audierea celui cercetat și verificarea apărării acestuia sunt obligatorii. Refuzul celui cercetat de a se prezenta la audiere, deși a fost înștiințat în scris cu minimum 48 de ore înainte, precum și de a da declarații scrise se constată prin proces-verbal și nu împiedică finalizarea cercetării. Cadrul didactic cercetat are dreptul să cunoască toate actele cercetării și să își producă probe în apărare.

2. Cercetarea faptei și comunicarea deciziei se fac în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării acesteia, consemnată în condica de inspecții sau la registratura generală a unității/instituției de învățământ preuniversitar, fiindu-i adusă la cunoștință persoanei de către conducătorul instituției după aprobarea în consiliul de administrație al acesteia, respectiv de către ministru, în funcție de instituția care a numit comisia de cercetare disciplinară prin decizie/ordin.
Mulțumesc, în data de 6 am primit încă o convocare pe email dar cu nr diferit și data diferita fata de prima. Prima convocare conține nr sesizărilor diriginți lor dar nu mi-au fost prezentate aceste sesizări nici în copie nici la prima audiere. Acum ma cheamă la o alta convocare, cum am spus, dar cu nr diferit de înregistrare și fata de prima convocare conține și nr declarațiilor dirigințlor fata de ce am scris eu în chestionarul de la prima convocare, dar nici de data aceasta nu mi se trimit copii după declarații și nici regulamentul ROF nici procedura de cercetare disciplinara. Este normal sa fiu din nou convocata pentru același motiv dar cu un nr de înregistrare diferit, avânt în vedere faptul ca scrie Convocare, nu Reconvocare. Nu trebuia scris același număr de înregistrare dar cu data diferita daca m-au reconvocat? Multumesc

Alte discuții în legătură

Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - urgent sandr_ela sandr_ela am un ssalariat care a savarsit o abatere disciplinara si i-am trimis convocare ptr data de 29.07.2009. Problema e ca seful meu nu mai vrea sa il primeasca la ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata ! vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum ... oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum am putea proceda în următorul caz. Un angajat urmează să fie cercetat disciplinar. În ... (vezi toată discuția)