avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare disciplinara ...

Bună ziua, daca am fost prezenta fizic la cercetare disciplinara care a avut un obiect și acum sunt resolicitata sa particip la o alta cercetare disciplinara online, pe. Meet, având același obiect dar unde sa aud și părerea celor care s au plâns de mine, respectiv diriginții, nu mi s au prezentat nicio proba la prima convocare, este legal sa accept având în vedere faptul ca eu am răspuns deja în scris la întrebările lor în prima convocare și la a doua convocare s-ar putea sa stea ascunși după ecran și terțe persoane? Mie mi se pare dubios și ilegal totul ai ales ca nu mi s a comunicat procedura deși am solicitat o scris, mi au spus ca nu le da voie directoarea sa îmi arate plângerile.
Cel mai recent răspuns: scg , utilizator 13:31, 9 Aprilie 2021
Cadrul didactic cercetat are dreptul să cunoască toate actele cercetării şi să îşi producă probe în apărare.

Potrivit legii, comisiile de cercetare disciplinară se constituie după cum urmează:
a) pentru personalul unității/instituției de învățământ, comisii formate din 3-5 membri, dintre care unul reprezintă organizația sindicală din care face parte persoana aflată în discuție sau este un reprezentant al salariaților, iar ceilalți au funcția cel puțin egală cu a celui care a săvârșit abaterea;
....
De asemenea sunt convocata într o zi de concediu, e legal?
Legea nu distinge astfel de situatii ... Pentru asa ceva, angajatorul ar trebui sa va recheme din CO.
La ședința de cercetare disciplinara online nu mi s-a transmis procedura, s-au citit sesizarile, nu știu dacă au fost complet citite, mi s-a spus sa mai scriu alte detalii dacă consider necesar pana luni. Și au mai fost citite declarațiile ulterioare dupa prima ședință de cercetare disciplinara ale diriginți lor care aufacut sesizările. Nu știu dacă mai are rost sa mai adaug ceva dacă m-au privat de procedura, ROF, sesizări?
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
scg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa primesc raportul comisiei de disciplina? marianapruteanu marianapruteanu In urma unei reclamatii am fost sanctionata de catre comisia de disciplina din scoala, cu observatie scrisa.Solicitand conducerii scolii copie de pe raportul ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata ! vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum ... oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum am putea proceda în următorul caz. Un angajat urmează să fie cercetat disciplinar. În ... (vezi toată discuția)