avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Am fost victima unei fraude bancara de tip ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. ...

Buna ziua!
Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing.
Am primit un e-mail in care mi se cerea actualizarea datelor de către banca (e-mail nu era de la banca, era de la hackeri) , am introdus datele de pe card, ei au putut intra în aplicația bancara, cu datele furnizate de către mine și au făcut plăti la comercianti.
Am sesizat frauda imediat, am cerut blocarea sumelor, insa banca sustine ca politica Mastercard nu permite blocarea banilor și tot banca nu vrea sa îmi înapoieze banii pentru ca susțin ca frauda s a efectuat în mediu virtual securizat.
Se mai poate face ceva pentru a-mi recupera banii?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Mara Ileana , utilizator 12:40, 28 Februarie 2022
Depuneti plangere la Politie.
Am depus deja, aștept, dar nu cred ca rezolva ceva politia.
Când am depus plângere, cei de la Politie au spus ca banca nu le furnizează informațiile de care au nevoie în timp util.
banca nu prea are ce informatii sa le furnizeze. mai degraba mailul pe care l-ati primit poate fi util politiei, impreuna cu extrasele de cont si anchetele la comercianti. hackerii v-au furat pe dvs, direct, nu prin intermediul bancii
Nu este vina băncii că pe dvs v-au păcălit hackerii. În această speță banca nu are nici o culpă.
Dvs cu ajutorul organelor de anchetă trebuie să identificați pe hackeri, și sa-i dați pe mâna legii.
Hackerii trebuie să vă înapoieze banii.
Buna ziua! In aceeasi situatie si eu... ati rezolvat ceva?

Alte discuții în legătură

Frauda bancara in data de 13.03fost victima unei fraude bancara ... pallani13 pallani13 Buna ziua. In data de 13.03.23 Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. Am primit un e-mail in care mi s-a comunicat ca cardul este blocat ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)
Dosar frauda card credit anyta4u anyta4u In luna martie am facut la banca BCR un refuz de plata pentru 2 sume de 400 ron care au fost furate de pe un card de credit. Deasemenea am depus si o ... (vezi toată discuția)