avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Ma scuzați ca va deranjez. Va rog frumos sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Ma scuzați ca va deranjez. Va rog frumos sa ma lămuriti ...

Buna ziua!Ma scuzați ca va deranjez. Va rog frumos sa ma lămuriti si pe mine, daca se poate. Soacra mea a împlinit 60 de ani pe 16 februarie anul acesta. Are 7 ani (80-87) lucrați cap-coadă ca tricotior in 3 ture, grupa 2. I se mai adaugă ceva la ani daca are grupa 2, plus somaj sau prenatal cum i se spunea pe timpul acela, 3 luni cum se lua atunci pentru doi copii? Poate ieși acum la pensie, cu pensia minimă, sau pot încerca sa o scot pe caz de boala ea luând de ceva ani un tratament psihiatric, cum ma îndrumați sa procedez. Astept un raspuns mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 12 Aprilie 2021
Pentru a putea beneficia de pensie are nevoie de un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Perioada pensiei de boală se consideră stagiu de cotizare asimilat.
Stiu acest lucru.... Dar ma refer la legea 416/2001. La acea indemnizatie socioala sau pensie sociala cum ii spune, unde ma pot interesa? mulțumesc.
Nu poate beneficia de pensie la limită de vârstă fără sa aibă minim 15 ani stagiu de cotizare.
Nu există pensie socială pentru cei care nu îndeplinesc condițiile legale.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Legea 416/2001 se refera la venitul minim garantat ca forma de asistență socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate leus leus Am o verisoara (femeie) care are 42-43 de ani are aproape 22 de ani de serviciu dintre care are 9 ani si 10 luni in grupa a II de munca , tura de noapte12 ... (vezi toată discuția)
Pensionare MUNTEAN ALEXANDRU MUNTEAN ALEXANDRU [quot]buna ziua.Ma numesc Muntean Alexandru si lucrez ca vopsitor industrial de 39 de ani si jumatate (pana in 2001 am avut grupa II de munca)..lucrez si acum ... (vezi toată discuția)