Am si eu o situatie prezentata astfel, si nu am gasit solutia potrivita, poate cineva imi poate da o sugestie.
Un website de comert electronic, vinde diverse produse, ale diferitelor marci.
Are nevoie de licenta (autorizare) de la aceste brand-uri pentru a le revinde?
Parerea mea este ca, avand in vedere ca acest comerciant cumpara aceste produse, achitand suma ceruta din patrimoniul propriu, acestea se gasesc in proprietatea sa ulterioara, prin aceasta fapta, consider ca a cumparat atat produsul, cat si sigla, fiind legal in a vinde ulterior sau a face ce doreste cu produsele respective (doneze, oferire gratis....) !
strict legal, aveti dreptate. insa viata, precum si comertul mai are si alte reglementari.
ce veti face cu garantiile? conform legii romane, garantia e in sarcina retailerului. daca nu aveti incheiat un contract cu furnizorul socotelile se vor incurca repede. iar furnizorul nu este obligat sa va garanteze daca nu va va fi recunoscut ca revanzator/ dealer. cu scuze daca vi se pare ca incerc sa va franez
Da, asta e riscul asumat de platforma respectiva, in situatia in care produsele ii expira sau garantia nu se mai incadreaza in perioada minima legala, care se numeste pierdere, in cazul de fata.
Alte reglementari, poate conteaza mai putin.
Comert cu amanuntul
niconica
Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse
zuzu2008
Buna seara,
Am o problema de drept comercial si sper sa gasesc o solutie cu ajutorul dvs. Am demarat o mica afacere ce presupune in esenta distributie. ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata
onix99
buna ziua !
daca pote cineva sa_mi explice ce inseamna exact comert cu ridicata mai detaliat adica ex: daca o firma care are activat dupa noul cod caen ... (vezi toată discuția)