avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua!Am o nelămurire.Am primit o amendă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua!Am o nelămurire.Am primit o amendă contravențională ...

Bună ziua!Am o nelămurire.Am primit o amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, pe care am achitat-o în termen de 15 zile cu 1.250 de lei.Amenda am contestat-o, iar judecătoria a decis să îmi micșoreze amenda la 700 de lei.Întrebarea me este, mai am acest termen de 15 zile în care pot plăti jumate din cei 700 de lei? (Adică instituția de la care am plătit amenda să îmi restituie din 1.250 lei suma de 900 lei.)
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:28, 14 Aprilie 2021
Amenda ati platit-o deja, si cum ati platit-o în termen de 15 zile, debitorul trebuie sa va restituie diferenta de 900. Poate compesati cu alte datorii ca stiti cum e cu returnarea banilor.
Faceti cerere pentru restituire diferenta, anexind copii dupa hotarirea judecatoreasca si dovada platii celor 1250 RON.
ART. 168 Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit 5 ani in urma brandon99 brandon99 Buna ziua. O firma a platit impozite timp de 5 ani de zile pentru niste terenuri care figurau, de fapt, pe un alt UAT. Se pot restitui acele sume? Daca ... (vezi toată discuția)
Recuperare plata amenda elka-co elka-co Buna ziua. Am formulat plangere impotriva unui proces verbal contraventional, plangere care a fost admisa. Intrebarea este : ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Salutare! am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea ... Ioana .c Ioana .c Salutare! Am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea mea. N am primit plicul cu instiintarea si deja aubtrecut 30 zile de la data aceea. Ma ... (vezi toată discuția)