avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daca sunt trei benzi pe sens si circul pe banda a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daca sunt trei benzi pe sens si circul pe banda a doua, singura ...

daca sunt trei benzi pe sens si circul pe banda a doua, singura masina in trafic si circul pe banda a doua inaint de giratoriu pentru a merge inainte. Se da amenda pentru ca nu am circulat pe banda intai.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:31, 15 Aprilie 2021
Articolul 107 din HG1391/2006
(1) La intersectiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea directiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se incadreze pe benzile corespunzătoare directiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersectie şi sunt obligati să respecte semnificatia indicatoarelor şi marcajelor.
[ link extern ]

Articolul 101 din OUG195/2002
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
.........................
16. nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)
Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)