avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am 21 de ani și sunt studenta in anul 2, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am 21 de ani și sunt studenta in anul 2, la zi, și ...

Buna ziua! Am 21 de ani și sunt studenta in anul 2, la zi, și plănuiesc să îmi continui studiile pana la finalizare(licența +master).
Primesc pensie de urmas din septwmbrie 2019, în urma decesului tatălui meu.
Intrebarea mea este următoarea: mai primesc pensia in situatia in care ma angajez cu contract de munca? Am inteles ca daca realizez alte venituri, nu as mai primi.
Legea nu mă lămurește prea tare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Miha55 , utilizator 14:33, 15 Aprilie 2021
Buna ziua,
Puteti realiza venituri pe perioada studiilor, fara riscul de a va pierde pensia de urmas, pana la varsta de 26 de ani, bineinteles, conform legii.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
elenazan, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Angajare student atu_targoviste atu_targoviste Buna seara,respectuos va rog sa-mi comunicati daca o persoana studenta ,21 ani,in conditiile in care se va angaja,va primi in continuare pensie de urmas in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas iskander239 iskander239 Buna ziua! am o nelamurire la care sper ca ma puteti ajuta. am terminat facultatea in anul 2007, iar pe perioada studiilor am beneficiat de pensie de urmas. ... (vezi toată discuția)