avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ...

Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ,cei 2 frați au renuntat in favoarea mea.
In 2012 a decedat și mama,
Certificatul de moștenitor ere pe numele tatălui.
Am vrut să dezbat succesiunea ,dar casa părintească nu era nici intabulată nici cadastru făcut.
Misa eliberat actul de proprietate pe numele meu.
Problema este căci eu am un proces civil cu un vecin ,care a construit o polată de 120mp ,pe proprietatea mea ....el nu dorește să dărâme acea polată ,spunandumi că actele sunt false.
Nu mi-a spus nimeni că trebuie să fim toți 3 frați de față când am făcut cadastru.
Întrebarea este ....sunt valabile actele sau nu?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 16:05, 15 Aprilie 2021
Fratii au renuntat la mostenirea de pe urma tatalui. Au renuntat si la mostenirea de pe urma mamei ? Dupa ce a decedat mama , ati dezbatut succesiunea de pe urma ei. Fratii nu au venit la mostenire? Au dat declaratie de renuntare?
Certificatele de mostenitor se dau si in lipsa cadastrului si a intabularii in cartea funciara.
Daca fratii nu au renuntat la mostenirea de pe urma mamei, notarul trebuia sa tina cont.

Vecinul nu are treaba cu cine a fost de fata la masuratoare cand ati facut cadastrul. Daca acest vecin a intrat pe terenul dvs, instanta trebuie sa tina cont de suprafata dvs de teren si din expertiza trebuie sa rezulte ca acesta a intrat pe terenul dvs.
Vecinul nu are calitate sa va spuna ca aveti acte false. Cel mult fratii,pot invoca acest lucru daca nu au participat la succesiunea de pe urma mamei, Pot contesta certificatul de mostenitor. Dar si in acest caz intervin mai multe aspecte procedurale privind dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,aș dori să știu dacă este legal sau nu? tata ... Beldescu Mariana Beldescu Mariana Bună ziua, aș dori să știu dacă este legal sau nu? Tata a decedat in 1982 ,sa dezbătut succesiunea ,noi suntem 3 frați. Frați și renunțat ,am ... (vezi toată discuția)
Donație teren fără cadastru movila92 movila92 Buna ziua, Bunica mea, decedata in 2008, detine conform unui titlu de proprietate o suprafata de teren extravilan. Acum in 2018, facem succesiunea. Bunica a ... (vezi toată discuția)
Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)