avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , In urma cu 20 de ani parintii mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , In urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un ...

Buna ziua ,
In urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un teren de 1000 mp , in baza unui proces verbal , semnat de catre martori . Dupa 5-6 ani ne-am apucat sa facem actele de proprietate , am reconstituit titlul de proprietate si am facut cadastru . In urma reconstituirilor a rezultat un teren de 850 mp diferenta este " rest proprietate fara acte " . La vremea respectiva ( 2008 ) nu am dat prea multa importanta acestui aspect , acum , pentru ca vrem sa construim ne-am trezit cu un vecin care a aflat ca avem acea portiune de teren ca " de ce este la noi si nu este la el " ( deci asta a fost motivatia lui . De o luna de zile ne hartuieste frecvent , a venit la noi sa ne ameninte ca ne da in judecata , a trimis viceprimarul , cadastristii sa ne masoare terenul si ieri ne-a contactat si primarul. As vrea sa va intreb , ce pot face in situatia asta sa -mi rezolv problema cu pamantul ( precizez ca parintii mei l-au cumparat , este adevarat in baza unui proces - verbal ) si sa il fac si pe vecin sa se potoleasca .
Multumesc frumos .

P.S. Credeti ca ma pot folosi de uzucapiune ?

Alte discuții în legătură

In urma cu 20 de ani am cumparat un teren , 1000 mp . l-am cumparat ... ccezar68 ccezar68 In urma cu 20 de ani am cumparat un teren , 1000 mp . L-am cumparat in baza unui proces verbal + chitanta deoarece proprietara nu avea documente . Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare gs113765 gs113765 Buna seara, Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei. Întrebarea mea este urmatoarea : Dupa ce se executa cadstru si ... (vezi toată discuția)