avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau NU ? Cei ...

Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau NU ?

Cei cărora le-au fost calculate greșit pensiile își vor putea recupera banii fără a mai exista un termen de prescripție, potrivit unui proiect de lege pentru completarea unui articol din Legea pensiilor adoptat miercuri de către Camera Deputaților.

Potrivit articolului 107, alineatul (1) din Legea nr. 263/2010, în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

[ link extern ]

Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau nu ? De unde stiu ca pensia incasata de ani de zile de cineva e calculata gresit sau NU ?

De unde stiu cat ar trebuie sa fie : suma legal cuvenita ?

Ca sa stiu daca s-a gresit calculul sau nu , ar trebui sa stiu care ar trebui sa fie suma legal cuvenita , ca s-o pot compara cu suma primita/stabilita .

La ce adresa de email se poate adresa cineva sa afle daca pensia lui/ei a fost calculata gresit sau NU ?

In mod normal ar trebuie sa ai un : Breviar de Calcul ca sa se poate decide ( sa poata decide cineva cine se pricepe ) daca , calculul pensiei ii gresit sau NU .

Fara un Breviar de Calcul , cum poti verifica/proba , daca persoana cine a realizat calculul , a gresit sau NU ?

Ce legi reglementeaza calculul pensiei ? Doar Legea 263/2010 ( articolul 107 ) ?
Cel mai recent răspuns: luk2011 , utilizator 20:07, 17 Aprilie 2021
Cand ati primit decizia de pensie puteati cere CJP sa va dea buletinul de calcul, detaliat. Cu acest buletin puteti verifica modul cum s-a calculat pensia dvs.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Trebuie sa si intelegi tot algoritmul ce apare acolo ca sa-l poti vefica ca e calculat corect sau nu . Pentru cine nu are experienta cu asa ceva , e putin mai dificil in comparatie cu cineva cine cunoaste legile .
Decizia de pensionare ii de circa 10 ani , nu de acuma recent .
Puteti apela la un expert tehnic judiciar. Gasiti pe internet.
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că angajații caselor de pensii care lucrează la recalcularea dosarelor de pensii vor primi stimulente, această activitate urmând să fie accelerată și cu suplimentări temporare de personal.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate-gresala la calcularea pensiei ancamargineanu ancamargineanu Am formulat o cerere sa mi se trimita formatul si continutul buletinului de calcul al punctajului mediu anual, rezultat in urma evaluarii in vederea ... (vezi toată discuția)
Pensia mamei mele ContSters278009 ContSters278009 Am trimis la casa de pensii judeteana, adeverinte si cerere de recalculare a pensiei mamei mele in varsta de 70 de ani, deoarece am studiat buletinul de calcul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)