avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Obligativitate cenzor pentru asociatie.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Obligativitate cenzor pentru asociatie.

Buna ziua,

Am cateva intrebari in legatura cu o asociatie (ONG non-profit) cu 3 membri la momentul fondarii in ceea ce priveste cenzorul.

1. Este necesara nominalizarea unui cenzor in statut/act constitutiv?
2. Daca da, trebuie sa fir expert contabil?
3. Poate fi si o persoana externa sau membru?
4. Trebuie sa semneze documente in original in momentul infiintarii sau dupa? (Poate fi o pers de origine romana din strainatate)?

Va multumesc mult!
Smaranda Becker

P.s. stiu ca sunt mai multe intrebari pe tema asta, dar ceva mai vechi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:15, 21 Aprilie 2021
Cand veti trece de 15 membrii atunci abia trebuie sa colaborati cu un cenzor autorizat. Pana atunci, fara.

george-neagu a scris:

Cand veti trece de 15 membrii atunci abia trebuie sa colaborati cu un cenzor autorizat. Pana atunci, fara.

Doar ca sa ma asigur ca am inteles bine: daca avem mai putin de 15 membri nu ne trebuie deloc un cenzor, corect?

Multumesc mult!
corect. Puteti alege cenzor, dar puteti opta pentru a nu alege cenzor cat timp nu trece nr. de membri de pragul de 15

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia nominalizarii cenzorului in statutul unui ong misha_1965 misha_1965 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa imi clarific cateva aspecte referitoare la cenzori, in cazul unui ONG. 1) In statutul unei Asociatii (in general al unui ... (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in acelasi timp la ong mironmihail mironmihail buna ziua, daca esti membru in consiliul director al unui ong,cenzor al aceluiasi ong,poti sa fii si contabilul acestuia(ong)? cu contract de munca? (vezi toată discuția)
Cenzor ong - asociatie culturala ccgmau ccgmau Buna ziua, Avem o asociatie culturala, cu 14 membrii asociati, cu cenzor stabilit prin statut si nominalizat in actul constitutiv. Mentionez ca cenzorul face ... (vezi toată discuția)