avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și ...

Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și copilul de 4ani rezultat din căsnicie a rămas la tatal sau ,fara că mama sa se mai intereseze de copil de 1luna.Mama copilului nu a fost bătută niciodată. Unde o pot încadra juridic pe mama și am șanse se obțin tutela exclusiva?
Trebuie sa declar la DGASPC abandonul mamei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
Capriceru, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 19 Aprilie 2021
Am uitat să menționez că soția mai are un copil dintr-o căsătorie anterioara pe care vreo 3-4 ani la avut abandonat la bunica maternă până a reușit tatal lui să îl ia in grija sa. Acest copil rămânând repetent cat a fost in grija bunici materne.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
Capriceru, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama copilului nu a fost bătută niciodată.

O ziceti de parca ar fi un merit, nu ar fi ceva firesc.
Unde o pot încadra juridic pe mama și am șanse se obțin tutela exclusiva?

Nu o incadrati dvs nicaieri.
cereti in instanta divortul, locuinta copilului sa fie la dvs si ca mama sa plateasca pensie pt copil. Daca minorul a implinit 10 ani, va fi ascultat de catre instanta.
In ce priveste autoritatea parinteasca, cel mai probabil, o veti exercita in comun. Cereti sa o exercitati singur pe motiv de neglijenta grava din partea mamei,dar putin probabil sa castigati. Poate aveti sanse daca probati ca are un precedent in a-si abandona copiii.
Pe calea ordonantei presedintiale cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs pana la finalul procesului.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consultați un av pt a înțelege cum decurge un proces de divorț,ce puteti cere ,ce o sa obțineți etc.Nu dvs faceți încadrări,nu există, părăsire de domiciliu conjugal",..Sunt aspecte pe care le probati la divorț și care O sa cantareasca la stabilirea culpei,la stabilirea , ,,custodiei"etc
Nu veți obtine custodie exclusivă.
Apelati urgent la avocat pentru a va câștiga procesul.pana nu vrea mama copilul și sa nu riscati sa pierdeți procesul.Cautati avocat foarte bun ca sa nu aveți surprize neplăcute.
Nu se mai ia în seama imoralitatea mamei pe acest motiv asa cum.era pana în anul 1994.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil lucy84 lucy84 Buna ziua.. Sotia mea si.a lasat fetita de 2 ani cu tatal ei. Practic a abandonat-o. Nu stiu daca acesta este termenul dar nu s-a mai interesat de ea de o ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va descriu situatia in care sunt si sa-mi spune-ti ce as putea face.Sunt casatorit de 2 ani,sotia mea este insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Divortul unilateral soryn77 soryn77 Buna ziua!! Sunt casatorit din 2009 ,am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani,de cind sotia ne-a parasit . ... (vezi toată discuția)