avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o problema, desi am un program stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o problema, desi am un program stabilit de instanta ...

Buna ziua. Am o problema, desii am un program stabilit de instanta pentru vizita, in urma unei certe cu mama pe tema ca ii facuse program copilului cand acesta in mod legal trebuia sa fie la mine, la care greseala a fost ca a asistat si copilul, doar cearta a fost, nu au fost violente sau etc acum nu ma mai lasa sa vorbesc cu copilul si nici cu mama nu pot vorbi pentru ca mi-a blocat telefonul si toate caile de comunicare. Am fost cu Politia la usa a raspuns bunica, a spus ca fiica ei nu este acasa si implicit si copilul. Politia a sunat-o pe mama si aceasta spune ca, chipurile copilul nu mai vrea sa vorbeasca cu mine si incontinuare sunt blocat pe toate caile de comunicare si nu pot lua legatura cu ea. Ce pot face ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
Mihai NDC, utilizator
Apelati la executor judecatoresc, daca programul de vizita a fost stabilit prin hotarare judecatoreasca definitiva.
faceti si plangere penala scrisa pt incalcarea masurilor de incredintare.
art 379
(1) Reținerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimțământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredințat minorul potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta persoanei căreia i s-a încredințat minorul prin hotărâre judecătorească spre creștere și educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinți să aibă legături personale cu minorul, în condițiile stabilite de părți sau de către organul competent.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Pentru varianta aceea cu executorul judecatoresc imi puneti spune mai exact ce ar trebui sa fac... caut un executor ce apartine zonei in care locuieste si merg la dansul cu hotararea judecatoareasca sau ?
Puteti apela la orice executor judecatoresc doriti din circumscriptia curtii de apel respective-adica din localitatea Dvs.
Va trebui sa avansati un onorariu, care va fi recuperat de la celalalt parinte. Mergeti la executor cu hotararea judecatoreasca in original, cu mentiunea "definitiva".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de custodie copil, incalcat GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Daca mama copilului meu nu respecta deloc sentinta judecatoreasca si nu imi incredinteaza copilul asa cum scrie in sentinta judecatoreasca ce pot face ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor eugen1974 eugen1974 sunt divortat si am un copil cu handicap grav ce instanta a hotarat sa ramana la mama fiind si asistentul ei personal,am dreptul la vizita de doua ori pe luna ... (vezi toată discuția)