avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pasii legali de incetare a contractului de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pasii legali de incetare a contractului de munca in pentru salariat cu probleme psihice

Care sunt pasii legali de incetare a contractului de munca in cazul unui salariat care are probleme psihice? Stiu ca medicul de medicina muncii face o evaluare si poate spune daca corespunde postului pe care se afla in momentul de fata, dar nu imi este clar daca angajatorul mai este obligat sa-i ofere un loc de munca in societate avand in vedere ca salariatul are deja stari psihotice. Momentan am chemat familia pentru a prelua persoana.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
roxana69, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana69 , utilizator 14:31, 19 Aprilie 2021
Discutati cu medicul de medecina muncii, acesta va poate ajuta foarte mult.
Angajatorul nu este obligat sa ofere un alt loc de munca unui salariat care este declarat inapt pentru toate posturile ce le are..
Citii si H.G 355/2007, va poate ajuta.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
Ionut.ion, utilizator
In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d) C.mun., precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. in cazul ... Magie1 Magie1 Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. In cazul in care angajatul este inapt temporar, inapt condiționat sau inapt definitiv acesta poate ... (vezi toată discuția)
Art. 61 din codul muncii sanda65 sanda65 O pers a fost externata cu codul 315 (Tulburari psihotice acute si tranzitorii) de spitalul Obregia, i se poate desface CIM cu art 61 lit c din codul munci ? ... (vezi toată discuția)
Concediere inaptitudine medicala zxz19 zxz19 Buna seara Care sunt pasii de urmat pt a concedia pt inaptitudine ( dupa ce avem fisa de aptitudine de la medicina muncii cu precizarea ca angajatul e ... (vezi toată discuția)