avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere - Vinerea mare si Paste catolic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere - Vinerea mare si Paste catolic

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o confirmare,
Conf CM, Art. 139 alin. (3) si (3.1) - Daca un salariat a beneficiat de zilele libere pentru sarbatoarea de Pastele catolic,
acesta poate lucra in Vinerea mare (30 apr) si a doua zi de Paste (3 mai), fara a fi necesara acordarea sporului pentru sarbatori legale? Sau, spre exemplu, ziua de 30 apr. poate fi pontata drept zi de concediu de odihna, daca acesta solicita concediu si se aproba de catre angajator?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 29 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul tichetelor de masă, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masă, după caz.

2. Nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariații:
.....
b) beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv ale Ordonanței Guvernului nr. 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale și a altor drepturi ale funcționarilor publici până la intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare și alte drepturi ale funcționarilor publici, precum și creșterile salariale care se acordă funcționarilor publici în anul 2007, aprobată cu modificări prin Legea nr. 232/2007, cu modificările ulterioare, precum și de zile festive și de sărbătoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotărârii Guvernului nr. 250/1992, republicată, cu modificările ulterioare, și, respectiv, contractelor colective de muncă;
...
art.10 alin.1 din Normele de aplicare a Legii 165/2018

3. In speta, nu poate beneficia decat de 20 de tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele ... (vezi toată discuția)
In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)