avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, Divorț cerut de sotie de câteva luni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, Divorț cerut de sotie de câteva luni deși nu ...

Bună seara,
Divorț cerut de sotie de câteva luni deși nu deținem nicicare locuință proprie. Am fost scos afară din casă și de o luna stau in chirie. Avem două bunuri în comun,un teren care urmează a fi vindut pt stingerea împrumutului aferent și o rata la o mașină nouă pe care soția susține că nu a dorit o deși îmi spunea mie și celor din jur că,colegele ei și-au schimbat mașinile și ea merge tot cu Skoda asta din 2004 auto fiind în posesia noastră dinaintea căsătoriei. Cu trecerea anilor au apărut pe lume doua prințese minunate,menționez faptul că stăm " eu numai stau" cu părinții ei,care au un credit ipotecar pe casa unde locuiesc soția și fetele noastre.
Odată apăruți copii pe lume au început necazurile financiare din premisa datoriile părinților ei și incapacitatea de plată la timp a ratelor și împrumuturi de la x la z și tot așa. Am fost codebitor la părinții ei tot la insistențele soției pentru că nu îi ajuta nimeni, ulterior după 8 luni sa îmi vina oprire pe salariu in 2014 datorita neplății la timp a datoriile , unde , in mod normal după 3 luni de neplata trebuia să fiu anunțat,dar nu am fost deoarece acolo lucra un neam de-al lor. Mi-am pierdut serviciul, ulterior am găsit altul pe care l-am pierdut tot din cauza lor pentru că s-au dus și s-au luat de colegi cu amenințări că , daca se iau de mine fac ei și dreg.
Pe scurt sunt doar laudarosi care nu știu decât să aibă masa plina cu de toate pe banii altora fara a fi în stare să facă ceva sau sa duca la bun sfârșit, doar se laudă că, cunosc și că pot face minuni iar la proba contrarie dau bir cu fugiții. De asemenea fiind la casa avem încălzire pe lemne iar când era fata mica s-a defectat centrala iar din partea lor am primit răspuns că ei nu știu ce să facă că nu au bani. Au promis că știu ei un sudor bun și se ocupa de treabă asta,sudorul a venit chiar de ziua fetei iar eu inloc sa mă ocup de copil și de părinții mei veniți în vizită a trebuit să stau cu sudorul sa reparam centrala. Ei au stat la țigare și se uitau la noi cum eram plini de detoate, iar când nu s-a putut repara,omul a cerut bani pe munca depusa la care socrii au zis că ei nu au bani și a plătit mama mea. După asta părinți mei împreună cu mine am strâns bani de centrala noua unde iar a fost o ceartă cu socul meu care practic mi-a impus că el vrea de "aia" altfel nu ii trebuie, că sa numai fie certuri am acceptat. Apoi după ceva vreme nu au mai fost lemne ,la fel am primit din partea lor "noi nu avem bani",iar eu și soția a trebuit să ne descurcam, că de , avem copii mici, unde tot părinții mei ne-au ajutat ani la rând cu bani de lemne inclusiv am adus mașina cu lemne de la Severin la Caransebeș, doar de aia au copii trebuie să facă , așa Iam auzit vorbind pe socrii mei. spre sfârșitul lui 2015 m-am angajat in Dacia service pe post de electrician auto,unde am fost nevoit să improvizez un arzător pe ulei ars in centrala termică ce necesita curățare odată la 8h și fum deasemenea la curățare,menționez că mi-am încălzit familia timp de două ierni cu ulei recuperat și carat inclusiv de la Orșova.
Tot timpul acesta noi că familie am fost in imposibilitate financiară de a ne mutam in chirie. A urmat să ne ținem ziua de naștere la mijloc eu fiind pe data de 01.08- soția 03.08 , picand vinerea am dat drumul cumpărăturilor aferente și ținerea onomasticii,iar după petrecere am fost întrebați de socri daca avem sa le dam ceva bani împrumut sau bonuri de masa și le-am comunicat că numai avem nimic, a doua zi sâmbătă în jurul prinzului socrul meu a luat platoul cu friptura de la ziua noastră, a zis că pute și a aruncato la câine. După asta a urmat duminică unde cei doi au fost aroganți iar într-un final spre seara a urmat o ceartă unde soacra a zis "de azi împărțim cheltuielile la 6, nu contează că sunt minori . Primele 3 săptămâni am dus-o gen 30-40 Ron/săptămână în timp ce aceștia își luau numai jamboane și cârnați scumpi, toată treabă nu a durat mult și noi că familiile ne-am revenit financiar pe când ei nu, TOT la insistențele soției că sunt părinții ei și să-i ajutăm ne-am împăcat dar nu a durat mai mult de un an unde aceștia au avut aceleași pretenții sa împărțim tot și i-au scos ochii soției citez " copii tai au mîncat de la mine și nu ți-am zis nimic" ,nu a durat mult iar nu au mai avut iar ne-am împăcat tot la insistențele soției că sunt părinții ei. După ceva vreme ne-am pomenit că avem o înștiințare de neplata la apa și urmează debranșarea tot din cauza socrilor că au mințit că au plătit la timp unde socrul meu a zis că îl cunoaște pe director și că nu va fi cazul,normal că am fost debranșați cu el in casa uitindu-se de după colțul perdelei,aici ar fi așa de multe de spus că l-am și sunat sa le zică la muncitori că a vorbit cu șeful lor,până la urmă am vorbit eu,la care omul mi-a comunicat că nu îi cunoaște și că nu știe despre ce este vorba. Când a fost vorba sa achitam am primit același veșnic răspuns" noi nu avem bani" oare de ce draqu nu am plecat în chirie?
Tot părinții mei ne-au dat banii necesari retranșării și achitării datoriei restante,totul pentru copii mei și nepoatele lor,apoi iar ajutor cu bani pt lemne la încălzire.
Fetele intretimp au mai crescut și aveau nevoie de dulapul lor, ( avem o rata din 2013 de peste 1200 pe care au am achitat luna de luna ) ,unde tot mama a plătit.
Restul banilor transferați de mine din 2015 până în prezent adică tot salariul s-au dus pe ratele mele și ale soției unde pot demonstra că am făcut această plată.
A venit pandemia,unde fetele trebuiau să stea on-line cu școala , neprimind de la școala normal că tot mama mea a plătit doua tablete . Acum eu plătesc că și pina acum rata la masina pe care nu și-a dorit-o susține soția dar dorea altă mașină.
Dorește să divorțăm ,in condițiile in care eu plătesc că și până acum rata la mașină și timp de 9 luni doamna sa folosit de ea , tot eu am făcut și plinul și rovineta și casco doamna doar cheie și la revedere , numai stau la domiciliu conjugal de o luna ,plătesc chirie , utilități și soția dorește drepturile copiilor și anume pensie alimentară.
Veniturile noastre sunt soția cadru didactic peste 2900 net iar eu 1478+ bonificații până la 2000.
Dorește să scriu la notar că mă oblig să plătesc rata la mașină și să îmi asum că ea nu ajunge pe biroul de credite fiind titular de contract și eu codebitor.
Cât îmi revine legal plata pentru cele două minore (prințesele mele) avind in vedere ce dorește soția + că îmi plătesc chiria + utilitățile aferente.
Asta nu e tot , pot scrie romane suntem împreună de 14 ani.
Cat trebuie să plătesc legal cu un venit de 2000 rata 1008.26 chirie 700 ,utilități 2-350, întreținere personala ?
Cel mai recent răspuns: Eusieupatitul , utilizator 09:40, 21 Aprilie 2021
la cine e masina ?
Vindeti masina, achitati din imprumut, ce va ramane de plata ar trebui sa platiti pe jumatate.
Dvs aveti un venit de 2 mii de lei ?
Cred ca ar trebui schimbat serviciul, cu banii astia nu va puteti intretine nici pe dvs.
Pensia ce o datorati copiilor e de 1/3 din salariu.
Rata trebuie platita impreuna, e o datorie comuna, asa cum e si masina bun comun.

nu dati acea declaratie,
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Bună dimineața,
Mașina este la mine, soția nu și-a dorit-o dar eu muncesc pentru ea că de aia am luat noua sa numai fie probleme, tot eu plătesc la ea că și până acum și am convenit că eu mă folosesc din mom ce nu are pretenții la ea, calculul pensiei alimentare se face raportat la salar indiferent de rate și cheltuieli?
Obligația de întreținere pentru copii se raportează la venitul lunar NET, Nu se scad alte obligații și cheltuieli.
'Pentru doi copii procentul este de 33% din salariul lunar net.
Deci în concluzie numai în instanță cu avocat pot rezolva mai multe
Nu cred că instanța de judecata o să vă fixeze un procent mai mic de 1/3 din venitul lunar net, ca obligație de întreținere pentru copii.
Depinde ce anume vreți sa rezolvați în instanță. Toate bunurile comune și creditele bancare se pot partaja în instanță.

Alte discuții în legătură

Parasirea domicililui Plumb979@gmail Plumb979@gmail Mia luat fetita 1an si 7luni de acasa si baiatu de8 ani ia dus la parinti ei fara sa stiu eram in timpul servicilui ea a mai stat 4zile si a plecat si ea ca sa ... (vezi toată discuția)
Venituri calcul pensie de intretinere Vader1403 Vader1403 Buna seara . Am primit o decizie judecatoreasca prin care trebuie sa platesc o treime din venitul net ca pensie de intretinere. Veniturile mele sunt de 3 ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata rate - divort cristina_mb cristina_mb Buna ziua, Sunt casatorita de doi ani. In oct.2017 am facut un credit prin prima casa cu suma de 59000 euro, avans de 3000 euro si toate taxele aferente ... (vezi toată discuția)