avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi someri

pot beneficia de un bilet gratuit intr-o statiune de tratament? mentionez ca sunt somer si am o boala cronica. ma intereseaza daca casa de asigurari imi poate elibera un astfel de bilet multumesc
Cel mai recent răspuns: rusu radu , utilizator 21:21, 7 Ianuarie 2010
Dacă vă referiţi la biletele de tratament balnear acordate asiguraţilor sistemului public de pensii prin casele teritoriale de pensii, răspunsul poate fi următorul:
- având în vedere că probabil aveţi vârsta mai mică decât cea pentru pensionare, veţi putea beneficia gratuit de un astfel de bilet numai dacă :
- fie sunteţi şi persoană cu handicap, cu certificat eliberat de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap (Legea 448/2006),
- fie, ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale (dovedite cfm. reglementărilor în vigoare), medicul expert al asigurărilor sociale v-a stabilit un program de recuperare pe bază de cure balneoclimaterice.
Dacă nu vă încadraţi în nici una dintre situaţiile descrise mai sus, calitatea dvs. actuală de şomer vă poate da dreptul de a solicita un bilet de tratament balnear doar cu plata unei contribuţii reprezentând 50% din indemnizaţia dvs. de şomaj.
Alte amănunte pe tema biletelor de tratament balnear de la casele de pensii puteţi urmări după aprobarea legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010, la instituţia respectivă din judeţul dvs.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? elena_1234 elena_1234 Buna seara, O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament? Doamna de la casa de pensii spune ca nu, sa plateasca jumatate de ... (vezi toată discuția)
Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)
Asistent personal vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am depus la primaria c-lung mold. un certificat de handicap grav ptr.mama mea,am solicitat angajarea unui insotitor si mi s-a spus ca indemnizatia ... (vezi toată discuția)