avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa imi reiau numele de dinaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa imi reiau numele de dinaintea casatoriei,specific ...

Cum pot sa imi reiau numele de dinaintea casatoriei,specific pentru persoana feminina,fosta....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:22, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin divort sau schimbarea numelui pe cale administrativă pentru motive întemeiate.
am fost la avocat si a zis ca nu se poate decat daca se casatoreste si divorteaza dupa 3 luni,la primarie a zis ca nu se mai poate schimba ,ce sa facem.
Nu am inteles situatia, e casatorita, necasatorita, ce nume poarta si de ce ce vrea sa il schimbe ?

de dinaintea casatoriei

daca se casatoreste
fosta mea sotie a pastrat numele dupa divort,acum vrea sa isi reia numele de fata,si avocatul a zis ca sa ne recasatorim si dupa 3 luni sa divortam ,numai asa poate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aiurea, sa faca cerere la primarie pt schimbare pe nume administrativa, dar ii trebuie un motiv serios in sensul ordonantei 41/2003.
reveniti daca ati facut cerere scriesa cu tot ce trebuie ca si documente si primaria va raspunde in scris asupra cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie cu numele purtat in timpul casatoriei opreanmihaela opreanmihaela Buna ziua, Am rugamintea sa-mi transmiteti modalitatea de a reveni la numele dobandit in urma casatoriei;revenirea la numele de familie dinaintea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)