avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Referitor la pornirea demersului pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Referitor la pornirea demersului pentru dezbaterea ...

Bună ziua !
Referitor la pornirea demersului pentru dezbaterea unei succesiuni, cazul se prezintă astfel:
O familie adoptă un copil, respectiv tatăl soției mele. Din câte am înțeles, există un act făcut la notar prin care tatăl soției este unicul moștenitor al acestora.
Aici intervin complicațiile. Bătrânii decedează, (ultimul în 1994) dar nu este dezbătută succesiunea. Trec anii și persoana adoptată decedează și ea (2007) lăsând în urmă soția și 5 copii.
Abia acum moștenitorii își caută drepturile.
Cum se poate proceda ? Teoretic ar fi vorba de două dezbateri ,dar care bănuiesc că s-ar putea face în aceleași timp, la același notar.
Asta presupune însă o groază de acte și dovezi. Dacă s-ar putea, aș dori să aflu care sunt acestea și de unde le putem procura.
Mulțumesc anticipat !

Buna ziua,
Da. Ambele succesiuni se pot face la acelasi notar.
Daca toti mostenitorii sunt de acord, se prezinta toti la notar, intr-o anume zi.
Daca nu sunt de acord toti mostenitorii, ava trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta, o actiune de chemare in judecata.
De principiu actele necesare sunt: certificate de deces ale defunctilor, certificate de nastere si casagtorie ale mostenitorilor pentru a stabili filiatia, acte de proprietate ale bunurilor ce intra la masa succesorala si 2 martori.
Actele respective, daca nu le aveti, se procura in duplicat de la organele emitente: primarie- pentru certificatele de stare civila (de deces, de nastere, de casatorie) si arhiva notarilor publici pentru acte de proprietate.
Evident, ca daca vi se pare complicat si/sau nu aveti timpul necesar, puteti contacta serviciile unui avocat care se va putea ocupa de intocmirea dosarului.
Mai multe detalii cu privire la actele necesare, va poate da notarul pe care il veti alege pentru dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Bună dimineata. as avea o curiozitate. bunicii mei au decedat ... Diana Postolache Diana Postolache Bună dimineata. As avea o curiozitate. Bunicii mei au decedat unul anul trecut unul anul acesta. Singurii mostenitori sunt ru cu sora mea (tata, singurul lor ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)