avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal și adeverință de rol de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal și adeverință de rol de la Primărie. Buna ...

Certificat fiscal și adeverință de rol de la Primărie.
Buna ziua, sunt în următoarea situație : tatăl meu are pe rol la o Primărie, sa ii zicem Leordeni, un imobil și teren. De la decesul acestuia (5 ani) eu am plătit impozit. Când am făcut succesiunea, cei de la Primărie au refuzat sa îmi scoată adeverință de rol și fiscal pentru acestea pe motiv că eu nu am act de proprietate și nici ei nu au. Are vreo legătură ca eu nu am act de proprietate, atât vreme cât ei au acel rol înregistrat la primărie. Mi se pare un abuz din partea celor de la Primărie.
Am dreptul sa mi se elibereze adeverință de rol și fiscal în aceste condiții? Dacă da, cum pot sa le obțin?
Cel mai recent răspuns: andreeabs , utilizator 11:26, 4 Mai 2021
Solicitati primariei copii de pe actele ce au stat la baza deschiderii rolului fiscal si veti afla in ce temei tatal dvs. detinea acea proprietate. Solicitati primariei eliberarea titlului de proprietate .
Solicitati primariei sa va elibereze pe numele tatalui un certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar in care sa figureze terenul si constructia, apoi mergeti la un notar public si solicitati dezbaterea succesiunii. Dupa inregistrarea dosarului succesoral, notarul public va va elibera o delegatie pe baza careia veti putea obtine de la primarie si certificatul de atestare fiscala pe numele tatalui.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)
Supliment succesiune pentru extensie constructie VectorC VectorC Buna ziua. Sunt mostenitorul unei case de vacanta care a apartinut parintilor mei, ambii decedati. Casa a fost construita in 1994 si extinsa in 1998 fara ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)