avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru donare/ vindere autoturism ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru donare/ vindere autoturism moștenit prin testament la notar...

Buna ziua. Daca soții si-au facut testament unul altuia la notar, pentru toate bunurile mobile și imobile, în cazul decesului unuia dintre soți , soțul supraviețuitor poate dona/vinde autoturismul care este pe numele soțului decedat? Și ce demersuri ar trebui facute pentru ca donarea/vinderea autoturismului să fie legală. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.Toate cele bune vă doresc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
getvoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: getvoi , utilizator 14:33, 23 Aprilie 2021
Trebuie dezbatuta succesiunea, pe baza testamentului (impreuna cu mostenitorii rezervatari, daca exista - ascendenti, descendenti). Dupa obtinerea certificatului de mostenitor si inscrierea corespunzatoare a autoturimului in rolul fiscal, se poate vinde.
Vă mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului. Îndrăznesc pentru încă un sfat. Soții nu au copii, nici părinți, doar frați, Mai este nevoie de succesiune în acest caz sau soția devine din oficiu proprietar al tuturor bunurilor mobile și imobile dobândite impreună în timpul căsniciei de 41 de ani, conform testamentului ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
getvoi, utilizator
Nu se intampla nimic din oficiu.
In orice imprejurare, trebuie dezbatuta intai succesiunea.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Vă rog! .Există un termen limită pentru deschiderea succesiunii,acesta influențând cuantumul taxei de deschidere a succesiunii? Am înțeles că după șase luni prețul taxei poate crește...
Este nevoie de succesiune, pe care sotul supravietuitor o dezbate singur, pe baza testamentului, neexistand mostenitori rezervatari (ascendenti,descendenti) si doar frati, care sunt indepartati de la mostenire prin testament.

Alte discuții în legătură

Succesiune - noul cod civil Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. La deschiderea succesiunii au drept sotia defunctului, ascendentii (in aces caz tatal supravietuitor al defunctului) si descendentii, daca sunt. In ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)