avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament la un singur nepot, din 6, si mama nimic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament la un singur nepot, din 6, si mama nimic

Bunica a decedat si suntem 6 nepoti (singurii) de la unica fica, mama. Bunica a lasat un testament numai la un singur nepot, fratele nostru dintre cei 6 frati. Mama spune ca nu stie nimic de ce scrie in acel testament si nici nu a fost chemata la vreun notar. in acel testament, spune unul dintre frati ca la vazut si scrie ca toate bunurile, casa terenuri sunt lasate numai la acest frate, unul nepotul ei. Intrebarea este; este legal sa faca testament direct fara sa stie sa semneze mama? Ea nu a ramas cu nimic de la mama ei. Ce trebuie sa faca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: NICUIOAN , utilizator 09:05, 26 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama nu avea ce sa semneze.
Daca bunica nu a decedat de mult, mama poate ataca testamentul pt a culege macar rezerva succesorala, adica ea va avea jumatate din ce avea bunica si nepotul, cealalata jumatate. Sau mama poate respecta dorinta mamei ei.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Potrivit art. 1034 C. civ., „testamentul este actul unilateral, personal și revocabil prin care o persoană, numită testator, dispune, în una dintre formele cerute de lege, pentru timpul cât nu va mai fi în viață”.

Testamentul poate fi atacat (poate fi ceruta reductiunea testamentului) numai de catre mostenitorii rezervatari , daca prin dispozitiile testamentare se incalca rezerva succesorala.

Reductiunea testamentului se solicită in termen de 3 ani de la deces.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)