avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare de drept a cim conform art.56 litera g
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare de drept a cim conform art.56 litera g

in cazul condamnarii cu suspendare la o pedeapsa privativa de libertate se aplica prevederile art 56 lit gdin codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 7 Ianuarie 2010
Art vizat se refera la o hotarare judecatoreasca definitiva,il redau mai jos:

Codul Muncii-art 56(g) ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti
Hotararea este definitiva dar executarea este cu suspendare.....Art.56 lit g se refera la o pedeapsa privativa de libertate dar nu specifica ce se intampla in cazul suspendarii executarii pedepsei, inceteaza sau nu contrctul individual de munca avand in vedere ca fapta pentru care persoana a fost condmnata nu are legatura cu serviciul?
Condamnarea la pedeapsa inchisorii, dar nu suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu este privativa de libertate. Prin urmare, parerea mea este a nu se aplica prevederile art 56 lit g din codul muncii in acest caz.
este insa interesant de stiut si care este functia persoanei respective si care a fost infractiunea savarsita.
Multumesc
Cazul de încetare de drept a contractului individual de muncă, în temeiul art. 56 lit. g) din Codul muncii, va fi incident indiferent dacă salariatul a fost condamnat la pedeapsa privativa de libertate.

Nu va opera cazul de încetare de drept a contractului individual de muncă, stipulat de art. 56 lit. g) din Codul muncii, în ipoteza condamnării salariatului la pedeapsa închisorii cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Concediere BLETI BLETI pot concedia un salariat daca a fost condamna la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei ori amenda penala? (vezi toată discuția)
Incetare mandat primar moldavae moldavae primar condamnat definitiv la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei este considerat caz de incetare a mandatului inainte de termen in temeiul legii ... (vezi toată discuția)
Radiere cazier daniela39 daniela39 daca o persoana a fost condamnata la 1 an cu suspendare pentru un accident rutier cu vatamare corporala, dupa cati ani se sterge cazierul.de fapt cazierul se ... (vezi toată discuția)