avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - livrare intre state membre UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - livrare intre state membre UE

O societate A din Romania ( platitoare de TVA ) cumpara ( importa si plateste TVA ul in vama ) materie prima de la o societate B din Turcia.
Societatea A prelucreaza materia prima in Romania si ulterior vinde integral produsul finit ( impreuna cu toate resturile de materie prima ramase) unei societati C din Turcia.
Marfa pleaca, la cererea cumparatorului C, direct din Romania catre o societate D din Spania ( platitoare de TVA in Spania) cu care societatea C are contract de exclusivitate.
Intrebarea este cum trebuie sa intocmeasca factura de vanzare societatea A din Romania in urmatoarele trei situatii:
a. societatea C nu detine cod de platitor de TVA in nici o tara UE
b. societatea C detine si furnizeaza un cod de platitor de TVA din Spania
c. Societatea C detine si furnizeaza un cod de platitor de TVA din Romania
Marfa nu paraseste teritoriul UE si este transportata de cumparatorul final ( D) sau de societatea ( C ) de la un platitor de TVA din Romania la un platitor de TVA din Spania.

Alte discuții în legătură

Este sau nu operatiune triunghiulara??? cristina_garea cristina_garea Firma mea B cumpara plante scutite de tva cf art 160 de la o firma din Romania A. Ulterior B vinde in Italia aceste plante catre C , doar ca marfa nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)
Transport in afara ue fifi58 fifi58 firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se ... (vezi toată discuția)