avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am muncit in Italia timp de 12 cu acte in regula ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am muncit in Italia timp de 12 cu acte in regula as putea ...

Daca am muncit in italia time de 12 cu acte in regula as putea sami aduc ani de munca in rominia va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicole787 , utilizator 19:02, 1 Iulie 2021
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr. 92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie.

O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

3. „Regulamentul (UE) Nr.492/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 aprilie 2011 privind libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii, care este direct aplicabil şi României, reglementează libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Comunităţii. Regulamentul prevede înlăturarea obstacolelor în calea mobilităţii lucrătorilor. În temeiul prevederilor privind exercitarea muncii şi egalitatea de tratament din Regulamentul Nr.492/2011, la art. 7 se stipulează că lucrătorul cetăţean al unui stat membru nu poate fi tratat diferit, pe teritoriul celorlalte state membre, faţă de lucrătorii naţionali, în ceea ce priveşte munca şi avantajele sociale şi fiscal”, se arată pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Potrivit aceleiaşi surse, este foarte important ca aceia care vor să le fie recunoscută vechimea în muncă pentru o perioadă lucrată într-un stat membru UE să deţină documente originale. „Perioadele lucrate se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea”, atrag atenţia reprezentanţii Ministerului Muncii.
[ link extern ] /
In aceasi situatie sunt si eu, a reusit cineva sa ii fie recunoscuta vechimea in munca?
Vechimea in munca unde ?
Eu am lucrat in Cipru. Acum lucrez la Primaria S3 la Politia Locala. Cei de la Primarie nu imi iau in considerare anii munciti legal in Cipru, ma pune sa aduc echivalarea vechimii in Romania.
Din cate am citit aici, din raspunsurile dumneavoastra catre alte persoane care au caz similar, spuneati de regulamentul 492/2011.
Ce pot face eu, unde sa ma adresez? Imi trebuiesc acesti ani recunoscuti, pentru sporul de vechime.

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Vechimea in munca unde ?

Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
Nicole787, utilizator
Cei de la PLS3 sunt cam batuti in cap... Ministerul Muncii nu inregistreaza asa ceva.

Alte discuții în legătură

Eu am lucrat 6 ani în austria unde am plătit toate contribuțiile ... HortensiaH HortensiaH Eu am lucrat 6 ani în Austria unde am plătit toate contribuțiile la zi. La locul de munca actual din România nu mi se recunosc acești ani și în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati ... am lucrat in cipru 10 ani, ... Nicole787 Nicole787 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ... Am lucrat in Cipru 10 ani, m-am intors in Romania si m-am angajat la Politia Locala S3. Am inteles ca conform ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vechimea in munca din strainatate (italia ) se ia ... elservconstruct elservconstruct Buna ziua, Vechimea in munca din strainatate (Italia ) se ia in calcul la incadrarea in munca in sectorul bugetar in Romania ? Si daca da, care este cadrul ... (vezi toată discuția)