avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de spus acum, daca a existat vinovatie sub forma intentiei sau nu, asta numai dvs stiti. Si, mai ales, la ce se raporteaza valoarea de 133 lei, de exemplu la 266 lei sau la 1330 lei. Scenariile, presupunand ca nu aveti antecedente, pot merge de la o solutie de condamnare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, la o solutie cu amanarea aplicarii pedepsei si pana la o solutie de achitare sau de incetare a procesului penal in cazul impacarii si chiar o solutie de renuntare la urmarirea penala, dupa caz. Bafta!
Valoarea bonului a fost de 350-360ron.nu am antecedente nici nu am avut care sa fie prescrise,iar bunurile erau valori mici,cea mai mare valoarea a bunurilor care nu au fost platite fiind de cca.50ron restu find 5, 7, 12, 14,pana la suma de 133.Iar dupa cum a spus mai sus hypermarketul nu se constituie parte vatamata,nu va face plangere si bunurile au fost recuperate integral,prejudiciu zero.Exista posibilitatea sa se dea spre judecata si sa fiu condamnat?,imi cer scuze de tot deranjul dar sunt putin bulversat tinand cont ca nu imi sta in caracter sa fur,precizez ca am colaborat cu agentii de paza cat si cu echipajul de politie.Exista vre-un demers pe care il pot face pentru a preintampina problemele mai grave?
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valoarea bonului a fost de 350-360ron. ...

Putin, foarte putin, dupa mine lipsa intentiei pica.


Iar dupa cum a spus mai sus hypermarketul nu se constituie parte vatamata,nu va face plangere si bunurile au fost recuperate integral,prejudiciu zero.

Nici nu trebuie sa depuna plangere, pentru ca furtul se urmareste din oficiu.


Exista posibilitatea sa se dea spre judecata si sa fiu condamnat?
...
Exista vre-un demers pe care il pot face pentru a preintampina problemele mai grave?

Nu ati citit primul meu raspuns? Acolo v-am spus cam tot ce se poate intampla.
Verificati art 231 cod penal. Bafta!
Va multumesc frumos,nu stiu daca exista mod de impacare,tinand cont ca nu exista practic o parte vataman,mentionez ca eu m-am oferit sa platesc bunurile,dar agentii de paza nu au vrut sa solutionam pe acesta cale,invocand ca decizia este a altor persoane cu care nu am discutat.
Oricum va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si am sa mai astept sa vad desfasurarea situatie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la avocat este un drept fundamental.
Ca îl.exercitati sau nu tine de.libera dvs. apreciere.
Nu puteți consulta gratis un avocat dar legea va conferă acest drept care tine tot de dreptul la apărare.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket RINCIK RINCIK S-a intamplat aseara in hypermarketul in care imi fac de obicei cumparaturile.Am pus unele produse in carucior si alte produse le-am bagat intr-un rucsac pe ... (vezi toată discuția)