avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar ca si PFA la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar ca si PFA la un SRL

Buna ziua. Voi fi nevoit sa mi infiintez un PFA pentru a fi colaborator cu o academie, drept Trainer.

Ideea este ca eu voi fi actionar la un Start-Up si vreau sa stiu daca este posibil, legal, ca avand un PFA sa fiu si actionar la o firma noua.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kidduts , utilizator 10:30, 6 Mai 2021
În scopul exercitării activității/activităților pentru care a fost autorizată, PFA poate stabili relații contractuale, în condițiile legii, cu orice persoane fizice și juridice, cu alte PFA, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activități economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secțiuni.

O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
Buna ziua, multumesc de raspuns! Pe intelesul tuturor, din ce am citit in raspunsul dumneavoastra, presupun ca nu va exista nicio problema in legatura cu ce am intrebat, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa poate lucra pentru srl la care este unic asociat? Daniel_Cristian Daniel_Cristian Bună seara,un PFA poate lucra pentru SRL la care este unic asociat și administrator? (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am angajati? koho83 koho83 buna ziua de curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si am o nedumerire.trebuie sa ai neaparat un angajat sau se poate si fara?multumesc anticipat (vezi toată discuția)