avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dreptul la libeara circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dreptul la libeara circulatie

buna seara , am fost oprit in seara aceasta de politie pe motiv ca am depasit ora 22 si ca nu port masca de protectie in spatiul public . am primit amenda in ceea ce priveste ora 22 , nu este ilegala restrangerea acestui drept este facuta prin HG ( art 65 lit n unde
se specifica intervalul orar in care este interzisa cirulatia , aceasta stabilindu-se prin hg, in conditiile in care acel interval reprezinta o incalcare a dreptului la libera circulatie , in concluzie o incalcare a art 53 alin 1 din constitutie si a principiului ierarhiei normelor , dar si o incalcare a alin 2 art 53 constitutie prin nesatifacerea testului proportionalitaii , rata de infecare in localitatea unde locuiesc eu fiind foarte mica , iar masura nu mai este proportionala ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:52, 6 Mai 2021
Puteti invoca aceste aspecte,ce va decide instanța rămâne de văzut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vai, iar ati fost oprit ? si de data asta, amendat ?
Ramane sa va etalati in instanta cunostintele de drept.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere ilegala de drepturi andrei120819 andrei120819 buna seara , am fost oprit in seara aceasta de politie pe motiv ca am depasit ora 22 si ca nu port masca de protectie in spatiul public . am primit doar ... (vezi toată discuția)
Magazinele de cartier pot tine deschis non stop dupa 15 mai 2021? Alex Grigore Alex Grigore Buna ziua, Am un magazin alimentar de cartier si de pe 15mai 2021 am redeschis la vechiul program adica non stop , azi noapte a venit politia si mi a dat ... (vezi toată discuția)
Amenda protest Narcis1214 Narcis1214 E legal sancționarea unui om dacă nu are asupra lui declarație pe propria răspundere în intervalul orar 22:00-05:00? Am vrut sa merg la protest evident nu ... (vezi toată discuția)