avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou

Va rog sa ma ajutati daca se poate.
Am primit de la servici tichete cadou in valoare totala de 150 lei se impoziteaza sau nu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 6 Ianuarie 2010
Potrivit prevederilor legale in materie, cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 de lei.

Valoarea care depaseste plafonul de 150 de lei, precum si valoarea tichetelor cadou acordate cu alte ocazii decat cele mentionate de Codul fiscal reprezinta avantaje si intra sub incidenta impozitului pe venitul din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa carpaho carpaho Daca o societate a dat ca si cadou tichete cadou in valoare de 150 lei pentru sarbatorile de iarna se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)