avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... D'ale stagiarilor 2010
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

D'ale stagiarilor 2010

La mulţi ani! Sănătate şi împliniri tuturor colegilor!
Referitor la depunerea declaraţiilor la administraţia financiară pentru anul 2010, îi rog pe colegi să mă ajute în acest sens, mai precis cu venitul brut estimat, cheltuieli deductibile etc.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 12:12, 6 Ianuarie 2010
Da. Si mie imi sunt usor neclare o tona de detalii "financiare".
Evidenta mea este total separata de cea a cabinetului cu care colaborez. In privinta venitului brut estimat, mi-e clar: deocamdata voi merge doar pe suma trecuta in contractul de colaborare, cei 800 lei. Si ma reglez trimestrial (daca e cazul):)
Ce nu mi-e foarte clar mie e partea de cheltuieli deductibile. Pot face cheltuieli strict si direct pentru mine ca si avocat colaborator? Pot face cheltuieli, in nume propriu, IN AFARA cabinetului cu care am semnat contractul de colaborare?
Dau un exemplu sa fie mai clar.
Contractul meu de colaborare imi da dreptul la clientela proprie (si asta va fi in exclusivitate). Intr-un limbaj mai direct, vom fi fiecare pe barba proprie. Eu ma gandeam acum sa-mi achizitionez un program legislativ (presupun ca e cheltuiala deductibila, nu?). Mi-l pot lua EU direct? Mi-l pot deduce in evidenta mea proprie? Sau trebuie sa il cumpar pe cabinetul ei? Si atunci care ar fi logica evidentelor separate? Si daca il iau, factura cum va fi? (eu neavand cabinet pe numele meu). Mi-e destul de neclara situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)
??? RamonaIoana RamonaIoana Putem scadea de la impozit cele 24 mil? Daca da ,cum?Mi-am platit singura acesti bani si as vrea sa stiu in ce fel ii pot scadea (vezi toată discuția)
Certificat imatriculare reg comertului gheniga gheniga Buna ziua.Doresc sa pun o intrebare in legatura cu un PFA. O persoana are infiintat in 2018 un PFA care executa prestari servicii la un cabinet medical ... (vezi toată discuția)