avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mod suspect de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mod suspect de angajare

Am contactat o firma de paza in scopul angajarii (am vazut anunt postat pe Jooble.org) . Mai intai mi-au cerut un CV si o poza de buletin, trimis pe whatsapp, si dupa cateva zile, am primit mesajul de mai jos:

"Buna ziua! Ati fost selectat pentru angajare, va rugam sa ne trimiteti o fotografie de tip SELFIE, cu actul de identitate in mana, din care sa reiasa clar toate datele de pe buletin (poza trebuie facuta personal, nu de catre alta persoana). Mentionam ca aceste informatii va sunt solicitate de catre departamentul abilitat pentru crearea contractului."

Vi se pare suspect acest mod de a face lucrurile? Sau e complet normal?
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Stefan90123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 6 Mai 2021
Buna ziua!
Având în vedere regulamentul GDPR, fără o declarație cu privire la acordul dat de către dumneavoastră cu privire la datele personale nu au dreptul să vă folosească datele respective.
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Multumesc pentru raspuns! Deci sa inteleg ca nu e o inselaciune, chiar au nevoie de poza cu mine tinand in mana buletinul?
In general, cu aceste documente se merge personal pentru incheierea c.i.m. ...nicidecum sa se solicite prin whatsapp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul, in numele meu Naomi94 Naomi94 Buna ziua! In urma unui anunt de pe olx cu o masina de vanzare in leasing, am trimis pe whatsapp poza cu buletinul pentru a face un calcul de leasing. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. o întrebare. are dreptul cineva sa ma posteze ... cristi cronos cristi cronos Buna dimineața. O întrebare. Are dreptul cineva sa ma posteze pe rețelele de socializare fără acordul meu? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Gdpr raluca:raluca raluca:raluca Buna ziua! Am lucrat la o multinaționala , in urma unor discuții mi-am dat demisia cu acordul părților. După ce am plecat din companie s-a pus un ... (vezi toată discuția)