avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Baiat 11 ani ataca, ameninta si loveste copiii loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Baiat 11 ani ataca, ameninta si loveste copiii loc de joaca Profi sector 6

Buna ziua,
Sunt mama unei fetitie de 11 ani
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

In data de 01.04.2021, fetita mea, 11 ANI, in zona locului de joaca de pe strada Barsanesti ( vis a vis de marketul Profi) a fost oprita, imobilizata si plesnita peste fata fara niciun motiv de catre un baiat cam de aceeasi varsta, care locuieste in acelasi cartier - Militari, zona Autogara Militari, in "Camine" si care umbla deseori cu briceag si bate, amenintand pe oricine ii apare in cale: fie copii, fie adulti.

Am sunat si alertat organele de Politie, inclusiv pe parintii acestui copil, care recunosc cele indicate mai sus de mine (stiu ca umbla cu briceag si alte obiecte dure, stiu ca ataca din senin oamenii pe strada), dar care ridica din umeri spunand ca "nu am ce sa ii fac, i-am spus sa nu mai umble cu briceag...". De asemenea, echipajul de Politie sosit la fata locului, nu era strain de acest baiat si de actiunile sale. Am mers la Sectia 21, am intocmit o plangere cu nr. 4446776/01.04.2021.

Acest copil, daca are niste "probleme " asa cum am aflat atat de la parinti, cat si de la organele de politie, de ce nu este supragheat de parinti, daca reprezinta un pericol? De ce acesti parinti stau linistiti la televizor, in loc sa stea alaturi de copilul lor si sa aiba grija sa nu mai atace persoanele care ii ies in cale?
Parintii, de asemenea, sunt si ei la fel de agresivi si de aparatori, cand este vorba despre copillul lor. In timp ce povesteam organelor de politie cele intamplate, s-au mai alaturat si alti adulti ( straini de noi), care reclamau faptul ca ei ei si parintii lor (oamnei in varsta) fusesera agresati de acest copil.

Mentionez ca toti copiii din aceasta zona sunt terorizati, amenintati, fugariti, scuipati, injurati de acest baiat si inca nu se ia nicio masura, desi este cunoscut acest caz.

Politia a spus ca nu se poate face nimic in acest caz, deoarece discutam despre un minor...Dar eu vin cu intrebarea : Ce asteptam ? Sa creasca, sa devina mult mai puternic? Mult mai agresiv? Asteptam eventual sa comita si o crima? De ce acesti parinti nu sunt trasi la raspundere pentru lipsa de asumare, pentru neglijenta, pentru nepasare?

Acesti parinti mai recunosc totodata ca, in mod normal au un tratament pentru copil si ca nu i-l administreaza de teama sa nu "il transforme intr-o leguma" - sunt spusele mamei.

Dupa incidentul mai sus relatat, inclusiv in data de 29.04.2021, a avut loc un nou eveniment in acelasi loc de joaca. S-a finalizat cu sosirea unei persoane adulte ( o prietena, sau o ruda) din partea agresorului, care la randul ei, a plesnit un copil care indraznise sa ii tina piept agresorului.
Evenimente de acest gen sunt zilnic in acest parc. Copiii sunt speriati la aparitia acestui baiat, care injura si ameninta la orice pas.

Am trimis petitie online, am trimis email la : contact@andpdca.gov.ro, office@dgaspc6.com.

Nu am primit niciun raspuns si nici nu cred ca il voi primi vreodata. Unde ma sfatuiti sa ma adresez, carei autoritate, care sa si ia act de aceasta neglijenta si totodată abuz?

Cu respect,
Cgdr
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:01, 8 Mai 2021
Eu as trimite mail si la presa, suna a stire la care m-as uita.
Am observat ca autoritatile se misca* putin mai bine daca problema este semnalata de presa...
Copilul ala nu e bine ingrijit nici in familie, mai insistati sa primiti raspuns si de la dgaspc si
facaceti ( mai multi parinti) plangeri la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal? alinalaszlo alinalaszlo Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost ... (vezi toată discuția)