avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor 2000 lei copil nou nascut. Buna ziua, as avea o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor 2000 lei copil nou nascut. Buna ziua, as avea o rebare, ...

Ajutor 2000 lei copil nou nascut. Buna ziua, as avea o rebare, daca ma poate ajuta cineva: Am o nepoata care pana in luna noiembrie 2020 a lucrat cu forme legale in Anglia, luna in care s-a intors in tara. In luna ianuarie 2021 si-a reluat activitatea, tot cu forme legale, in Romania, iar in data de 30 aprilie 2021 a nascut. S-a interesat telefonic la Directia de asistenta sociala, care i-a raspuns ca nu poate sa beneficieze de acel ajutor de 2000 lei doar daca a lucrat un an de zile neantrerupt in Romania. Stie cineva daca e adevarat ?, ce text de lege prevede acest lucru ? Va multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 00:51, 11 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Stimulentele ca acesta de care spuneți sunt stabilite de autoritățile locale, nu e prevăzut într-o lege. Sunteți din Tg. Mureș? Dacă da, e precizat la condițiile de acordare:
Părinții au vechime în muncă de cel puțin un an fără întrerupere


[ link extern ] /

În București suma e mai mare (2500 de lei), iar condiția mai puțin restrictivă:
– Cel puțin un părinte are domiciliul stabil sau viza de reședință în municipiul București cu cel puțin 6 (șase) luni înainte de depunerea cererii (atât domiciliul cât și viza de reședință trebuie să fie de minim 6 luni la date depunerii cererii).
[ link extern ]
Va multumesc mult, toate cele bune va doresc.
Are 5 ani fara intrerupere, in Anglia, pana in noiembrie 2020. Dar tocmai asta e problema, ca nici in reglementarile de la Tg. Mures nu se prevede, ca acea perioada lucrata de 12 luni, trebuie sa fie doar in RO sau poate sa fie si in strainatate. Si cand trebuie sa fie perioada respectiva, chiar inaintea nasterii copilului sau poate fi mai dinainte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprijin financiar nou-nascuti 2000 lei. buna ziua, as avea o ... Pilu Pilu Sprijin financiar nou-nascuti 2000 lei. Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Am o nepoata care pana in luna decembrie 2020 a lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie fulminator fulminator Sa incep cu inceputul. Sunt cadru militar, sergent major, lucrez ca pompier in cadrul ISU Mures. Printre multele funtii care le posed mai am si facultatea ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o nelamurire in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei crestere copil Oana Muscalu Oana Muscalu Buna seara. Ma numesc larisa Am o nelamurire in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei crestere copil . Se calculeaza 12 luni din ultimele 24 sau 12 luni ... (vezi toată discuția)