avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Avem de recuperat o suma de la o persoana ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Avem de recuperat o suma de la o persoana juridica ...

Buna ziua,

Avem de recuperat o suma de la o persoana juridica din Germania. Am efectuat transport de marfa pentru societatea din Germania.
Cererea de somatie europeana de plata trebuie depusa la o instanta in Romania sau in Germania?
Buna ziua, in Romania.
Buna ziua,

Cererea pentru emiterea unei somații europene de plata se depune în România. Exista un formular standard care trebuie completat, insa se impune sa aveti atenție cand completați formularul, intrucat fiind vorba de o procedura speciala trebuie sa fiți punctuala in redactare in ceea ce privește existenta unei creante certe, lichide și exigibile. Taxa de timbru este de 200 lei. Dupa emiterea somației de plata, se formulează o noua cerere prin care se solicita emiterea formularului G, acela constituie titlu executoriu nu hotararea prin care se admite somatia.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Imi puteti spune va rog cateva detalii referitoare la formularul A:
- in prima parte a formularului la "Instanta" - ceinstanta se trece? cea din Romania sau din Germania?
- la pct 3 Temeiul de competenta a instantei, corect este codul 01 :domiciliul paratului" sau 13 "domiciliul creditorului obligatiei de intretinere"
- la pct. 4 Caracterul transfrontalier al cauzei - tara instantei judecatoresti este Germania sau Romania?
Impreuna cu formularul A se depun si inscrisuri care stau la baza cerereii de somatie europeana?
Informațiile solicitate de dumneavoastră pot fi furnizate doar dupa ce se analizează documentele care stau la baza cererii. Da, se anexează si inscrisurile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata noul cod cristiana 2007 cristiana 2007 Buna.As avea o intrebare: daca s-a facut o somatie prin executor judecatoresc pentru plata unor debite( servicii furnizate si neachitate) si pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Am prestat servicii catre o persoana fizica autorizata,i-am emis ... Ioana Kirita Ioana Kirita Am prestat servicii catre o persoana fizica autorizata,i-am emis factura ptr serviciile prestate(sunt srl) dar domnul in cauza in urma apelurilor repetate imi ... (vezi toată discuția)