avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie / cumparare locuinta RIAL (fost ICRAL)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie / cumparare locuinta RIAL (fost ICRAL)

O casa detinuta de RIAL a fost data in chirie unei chiriase pe la inceputul anilor 90. Chiriasa principala s-a casatorit cu un ceatatean strain si a plecat din tara pe la inceputul anilor 2000, dar a sub-inchiriat proprietatea mai departe unor sub-inchiriasi. Sub-inchiriasii au parasit recent locuinta iar chiriasa principala, domiciliata in strainatate (si cu locuinta acolo, din cate inteleg), doreste sa cumpere locuinta de la RIAL. A avut dreptul de a sub-inchiria proprietatea? Are acuma, in continuare, dreptul de a cumpara locuinta de la RIAL?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
sufitul, utilizator
Cel mai recent răspuns: sufitul , utilizator 15:22, 11 Mai 2021
Si dvs cine sunteti? Mostenitor al cui? Sau din ce parte intrebati?
Pentru a se raspunde trebuie vazut contractul. Aveti contractul?
Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.
Încă aș căuta un răspuns dacă cineva are experiență cu RIAL. Mulțumesc anticipat.

sufitul a scris:

Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani ... Dianapop6898888 Dianapop6898888 Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie concreta, am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani, in urma cu o luna i-am spus ca maresc ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)