avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de transfer fara nici un raspuns
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de transfer fara nici un raspuns

Buna ziua,

Soția a făcut o cerere de transfer (însoțită de CV) la o instituție publica (agentie județeană). Menționez ca soția este funcționar public si îndeplinește condițiile specifice pentru postul pentru care dorește transferul, post care este liber, vacant. Am înțeles ca cererea de transfer se aproba la București, la nivel de instituție Centrală nu in județ unde a fost depusă.
A trecut o lună de la data înregistrării cererii la instituția județeană si încă nici un răspuns. Am sunat le resurse umane la București si mi s-a spus ca cererea încă nu are rezoluție, sa mai aștept.

Ce este de făcut, pot sa treacă luni de zile fără sa se primească nici un fel de răspuns la cererea de transfer?

Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
ascomp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 16 Mai 2021
Va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Dupa 30 de zile ar trebui sa formuleze totusi un raspuns.
In termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea înștiințării, conducătorul autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public are obligația să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu ale funcționarului public, cu precizarea datei de la care operează transferul la cerere. Data de la care operează transferul la cerere nu poate depăși 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ... Majin Majin Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul? (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Siramos Siramos Buna ziua! Sunt functionar public si am fost admis prin transfer la cerere la alta institutie publica. Am inteles din lege ca angajatorul poate refuza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala ... dumyonescu dumyonescu buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala si doresc sa merg prin transfer in administratie publica centrala.Credeti ca pot sa fac ... (vezi toată discuția)