avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie beneficiar real Societate infiintata in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie beneficiar real Societate infiintata in anul 2000.

Declaratie beneficiar real
Societate infiintata in anul 2000. Declaratia privind beneficiarul real a fost depusa la Reg Comertului in dec 2019. Mai este necesara depunerea unei alte declaratii (cea anuala) privind beneficiarul real de catre aceasta societate pana la 1 nov 2020 daca nu a intervenit nicio modificare fata de declaratia initiala?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Brancoveanu , utilizator 11:55, 12 Octombrie 2020
Potrivit prevederilor art. 56 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare:

(1)Persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare şi ori de câte ori intervine o modificare o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali ai societăţilor.

(1 ind 1)Sunt exceptate de la obligaţia depunerii declaraţiei prevăzute la alin. (1):

a) regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat;
b) persoanele juridice constituite doar din asociaţi persoane fizice, atunci când aceştia sunt singurii beneficiari reali.

Forma actuala a alin 4. a art. 56, cel care reglementa obligativitatea depunerii declaratiei ref. beneficiarul real a fost modificata dupa cum urmeaza:
(4) Declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculă persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale (nn. termenul de depunere a declaratiei a fost amanat pana in nov. 2020), iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit. – vechea forma a textului
(4) [...]Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit. – forma actualizata a textului

Deci este in continuare obligatorie depunerea anuala a acestei declaratii pentru toate companiile? Modificarile de mai sus nu inseamna ca, odata depusa declaratia, se va depune o alta doar daca se schimba beneficiarul real/daca intervin modificari privind beneficiarul real?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Legea 108/2020 declaratie anuala ref beneficiar real Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu \"Art. 56. - (1) Persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare si ori de cate ori intervine o ... (vezi toată discuția)
Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)